MENU

Geschiedenis van het huis

Het klooster heeft in de loop van vele jaren, rond 1900, meer dan 70 bewoners tegelijk geteld. Nu wonen er 8 dominicanen, die naast hun eigen kamer beschikken over een huiskamer, eetzaal en bibliotheek. Enkele broeders hebben hun werkzaamheden buiten het klooster, drie zijn er werkzaam in het centrum en een aantal geniet de rust die bij hun leeftijd past.

Tot de jaren zestig was het klooster een noviciaatshuis, waar jongemannen kennis konden maken met het leven en werk van de Dominicanen. In de zestiger jaren verloor het klooster zijn functie als novitiaatshuis en werd er omgezien naar een nieuwe uitdaging.
Het huis werd toen naast klooster een vormingscentrum ‘het Dackhues’ geheten, een door het rijk gesubsidieerd vormingshuis. Toen de subsidie werd ingetrokken ging het vormingscentrum zelfstandig verder onder de naam DAC (Dominicaans Activiteiten Centrum).

Geschiedenis Dominicanenklooster huissen. Dominicaans Activiteiten Centrum

In 2008 werd het centrum omgedoopt tot “Dominicanenklooster Huissen” met als motto: bezinning – bezieling – beweging. Voor de communiteit is de aanwezigheid van het centrum niet alleen een waarborg voor het eigen voortbestaan als kleine gemeenschap maar tevens een verrijking voor het eigen leven. En ook op deze manier kan de gemeenschap ook mede vorm geven aan de Dominicaanse opdracht tot verkondiging van het evangelie in zijn grote verscheidenheid. Voor het centrum betekent de aanwezigheid van een kloostergemeenschap een meerwaarde. De gemeenschap versterkt de spirituele doelstelling en het karakter van het centrum. In 2011 werden de activiteiten ondergebracht in de Stichting Dominicanenklooster Huissen.

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld