MENU

NLdoet dag groot succes

Op zaterdag 16 maart kwam een groep vrijwilligers met groene vingers werken in de tuin van het Dominicanenklooster in het kader van NLdoet.
NLdoet is de de grootste is de grootste vrijwilligersactie van Nederland met in totaal bijna 8500 klussen en 310.000 vrijwilligers.
In eerste instantie hadden zich 13 vrijwilligers aangemeld, maar er kwam spontaan nog een tweetal bij, wat het totaal op 15 deelnemers bracht. Onder leiding van Ria Klein-Wolterink werd er hard gewerkt: er werd gesnoeid, puin geruimd, en het pad door de tuin werd schoongemaakt en verbreed. Vervolgens werden de bankjes langs de kloostermuur weer geplaatst, zodat onze gasten in het voorjaar en de zomer weer kunnen genieten van de prachtige kloostertuin.De redenen om zich aan te melden voor deze NLdoet–dag waren zeer divers. Een jongeman deed mee als maatschappelijke stage voor school. Een aantal ‘buren’ van het klooster had zich als groepje aangemeld en een mannelijke deelnemer vertelde dat zijn vader vroeger nog tuinman van het klooster was geweest. Hij vond het een erg leuke mogelijkheid om op deze manier in de voetsporen van zijn vader te treden en oude herinneringen op te halen.

Na een gezellige gezamenlijke lunch werd halverweg de middag besloten om te stoppen met de werkzaamheden. Er was al meer gedaan dan gepland en de vrijwilligers hadden zo hard gewerkt dat de pijp al aardig leeg was. Daardoor was er de mogelijkheid om gezellig samen af te sluiten met een drankje en een rondleiding door het klooster.

Al met al een geslaagde dag waarop niet alleen hard gewerkt werd, maar waarop de deelnemers vooral ook veel plezier gehad hebben.
Van meerdere deelnemers hoorden we dan ook “Dit moeten we vaker doen!”

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld