MENU

6 vragen aan theatermaakster en zangeres Paula Vos

Op 9 juni treed je op in de kapel van het Dominicanenklooster Huissen. Kun je in een paar zinnen weergeven wat de bezoekers kunnen verwachten?
De bezoekers kunnen een ontspannen middag, vol mooie liedjes verwachten.Er zal vast een lach en een traan aanwezig zijn... De liedjes zullen de mensen misschien wel aan het denken zetten over hun eigen leven. Wie ben jij? Ken jij jezelf wel? Wat vind jij echt belangrijk ? Maar dat hoeft natuurlijk niet. Gewoon genieten.

Dat wordt je eerste optreden in een klooster. Doet dat iets met je?
Ik vind het heel bijzonder om in het klooster te mogen zingen. Een spirituele plek die mensen kan inspireren. Het inspireert mij zeker wel! Zo’n mooie plek, daar wil ik ook heeeeel mooi zingen, iets terug geven.

Waar stond het ‘huis van jouw herinnering’? Kun je daar iets over vertellen?
Mijn huis van herinnering stond in Arnhem waar ik als kind heb gewoond. Groot huis (gewoon een eensgezinswoning) maar in mijn herinnering was alles ‘goed’ daar. Je hoefde nog geen moeilijke keuzes te maken, je kon vrij zijn als een kind, spelen! Ik vertel daar in mijn show meer over, herinneringen....

Je eigen theatershow was je grote droom. Wat was het leukste aan het laten uitkomen van die droom?
Het is nog steeds een bijzonder en gek gevoel dat ik kan en mag doen wat ik het allerleukst vind, zingen en mensen daar in meenemen. Misschien wel kippenvel bezorgen. Dit heb ik allemaal zelf bedacht, liedjes uitgezocht, gearrangeerd, gerepeteerd. Helemaal mijn eigen ding, daar ben ik stiekem best wel trots op!

Kun je, zonder al te veel weg te geven, vertellen welke herinneringen in je show naar voren komen?
Het 30-ers dilemma, is dit het nou? Waar gaat het leven naar toe? Herinnering aan Curacao, het relaxte leven aldaar (heb ik ook een liedje geschreven). Waardevolle herinnering: het LEF hebben om het anders te doen, je hebt altijd een keuze!

In het liedje ‘Wie ben ik’ beschrijf je jezelf, waarbij je ook niet schroomt om de negatieve eigenschappen te benoemen. Op welke eigenschap ben je het meest trots en met welke eigenschap ben je het minst blij?
Mijn enthousiasme en vol passie ergens voor gaan ben ik wel trots op, mijn chaotische en soms té perfectionistische kant vind ik vervelend. Overigens zijn alle eigenschappen uit het liedje waar...!

Theatervoorstelling 'Huis van mijn herinnering' door Paula Vos
Zondag 9 juni 2013 14.30 uur
Meer informatie en aanmelding>>

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld