MENU

Leestip: Leven met Dominicus

Recent verscheen ‘Leven met Dominicus’, een handzaam en leesbaar boek van Arjan Broers. Leven met Dominicus bespreekt zeven kenmerken die bij de dominicaanse levenshouding horen: beweeglijkheid, nieuwsgierigheid, overgave, democratie, mystiek, compassie en waarachtigheid. Het laat zien hoe mensen van toen en van nu geïnspireerd worden door die onopvallende Spaanse priester, die met zijn levenshouding een opvallend spoor achterliet.

Van Dominicus de Guzman (1170‐1221) zijn nauwelijks teksten bewaard gebleven. Bovendien wordt hij door tijdgenoten omschreven als een vriendelijke, attente en consequente man, met een goed gevoel voor organiseren. Niet bepaald een charismatisch leider dus.

Toch groeide de Orde van de Predikers – beter bekend als de dominicanen – al tijdens het leven van Dominicus uit tot een grote religieuze beweging. Deze zou tal van grootheden voortbrengen, zoals Thomas van Aquino, Meister Eckhart, Bartolomée de las Casas, Catharina van Siena, Martin de Porres en, in onze tijd, Edward Schillebeeckx.

Voor ‘Leven met Dominicus’ interviewde Arjan Broers o.a. 7 dominicaanse broeders, zusters en lekendominicanen zoals Henk Jongerius, André Lascaris en Timothy Radcliffe.

Meer informatie over het boek, een voorproefje van het boek en de mogelijkheid tot bestellen vindt u op de site www.dominicanen.nl
 

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld