MENU

Retraite met Holkje van der Veer

‘De hipste non van Nederland’ haalde en haalt allerlei media met haar boek ‘Verlangen als antwoord’. Dominicanes Holkje van der Veer verzorgt van 6-8 december een retraite in het Dominicanenklooster in Huissen: ‘In de stilte’.

Temidden van de diepste stilte spreekt God tot ons zijn Woord, zei Meister Eckhart, dominicaan en mysticus in de dertiende eeuw. En hij is de enige niet die snapte hoe vitaal stilte is. Stilte blijkt heilzaam voor mensen, om te zien wat diep in ons leeft, om het geheim van het leven op het spoor te komen.

Holkje: ‘Volgens Eckhart spreekt God de mens aan in zijn of haar ziel, daar waar de mens alleen maar kan zwijgen. In dit weekend gaan we dat met elkaar doen: zwijgen en de stilte ervaren. We leven mee in het ritme van het klooster. We laten ons inspireren door mystieke teksten, beleven de stilte en maken ruimte voor met elkaar uit te wisselen wat dat met ons doet.’

Van vrijdagavond 6 tot zondagmiddag 8 december. Klik hier voor tarieven en aanmelding.

Klik hier voor eerdere artikelen over Holkje van der Veer, haar boek en haar werk voor ‘mensen met een bijzonder lichaam’ op Dominicanen.nl.

Klik hier om te luisteren naar Holkje in het radioprogramma Spijkers met koppen van 16 november.

Foto: William Moore.

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld