MENU

Martina Heinrichs gekozen tot lid Wereldraad Religions for Peace

Religions for Peace’ is een wereldwijd netwerk waarin zich zo’n 50 jaar geleden alle wereldreligies in een gezamenlijk initiatief voor vrede en interreligieuze dialoog hebben verenigd. Belangrijke doeleinden zijn: de bestrijding van het misbruik maken van religies alsmede de bevordering van respect voor elkaar en voor de verschillen tussen de religies. Het netwerk bestaat uit een wereldraad van religieuze leiders, zes regionale inter-religieuze raden en meer dan zeventig nationale raden, daarnaast een wereldwijd vrouwen- en jeugdnetwerk.

Martina Heinrichs werd vanuit het Europese interreligieuze vrouwennetwerk van Religions for Peace – waarvan zij als co-presidente van het Oecumenisch Forum van Christenvrouwen in Europa deel uitmaakt – genomineerd om te kandideren voor een zetel in de wereldraad met de opdracht om de stem van gelovige vrouwen uit Europa meer te laten klinken in de wereldraad die tot nu toe voornamelijk door mannelijke hoogwaardigheidsbekleders was samengesteld. Op de 9e wereldassemblee die in november 2013 in Wenen werd gehouden is zij gekozen voor dit ambt. In de nieuwe wereldraad is het aandeel van vrouwen gestegen tot 25%.

Martina Heinrichs is ook werkzaam als theologe en programmacoördinatrice bij de Stichting Dominicanenklooster Huissen in Nederland waar op 22 en 23 februari 2014 een dialoogweekend ‘Vrouwen lezen in Koran en Bijbel’ plaatsvindt. Voor meer informatie over dit weekend: klik hier.

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld