MENU

Nieuwe kloosterserie RKK start in Huissen

Hoe vinden we rust in ons hectisch bestaan? Kun je nog kwetsbaar te zijn in deze harde tijd? Op 18 januari start een nieuwe kloosterserie van omroep RKK waarin presentator Leo Fijen met dit soort eigentijdse vragen te rade gaat bij kloosterlingen in binnen- en buitenland. De serie wordt zaterdag uitgezonden om 18.00 uur op Nederland 2.

In de eerste aflevering van deze nieuwe serie brengt Leo Fijen een bezoek aan het Dominicaneklooster in Huissen, waar hij praat met prior Henk Jongerius en met ‘de hipste non van Nederland’ Holkje van der Veer.

Kwetsbaarheid
In deze nieuwe serie neemt Fijen elke aflevering een vraag mee het klooster in waar mensen in de buitenwereld mee worstelen. Vragen die in de kloostergemeenschappen ook spelen en waar ze vaak een geheel eigen kijk op hebben ontwikkeld. Leo Fijen: 'Voor het eerst in vijf jaar, trek ik weer langs een aantal kloosters in Nederland en Vlaanderen omdat daar het leven gezocht wordt in zijn meest pure vorm. Ik doe dat ook omdat ik heel graag de levenslessen van mannen en vrouwen in abdijen terug wil geven aan de hedendaagse samenleving.'

Dominicanes Holkje van der Veer deelt in deze aflevering haar kijk op kwetsbaarheid. Allereerst de kwetsbaarheid van haar eigen lichaam door de genetische afwijking 'het syndroom van Marfan' (kleine longen en buitengewoon lange ledematen). "Ik ben altijd een godzoeker geweest maar doordat ik weet dat mijn leven onder druk staat wil ik vandaag een zinvol leven, leven", aldus de 'hipste non van Nederland' en schrijfster van het boek 'Verlangen als antwoord'.

Over de kwetsbaarheid van het kloosterleven zegt de Holkje: "Vaak krijg ik de vraag met hoe velen (broeders en zusters) zijn jullie nog? Alsof ik in een monument woon! Het zou toch doodzonde zijn als er een einde komt aan het kloosterleven."

De RKK Kloosterserie 2014 wordt uitgezonden vanaf 18 januari wekelijks om 18.00 uur op Nederland 2.

Bekijk hier de trailer>>

 

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld