MENU

Wie ben je, wat wil je en wat doe je?

Trainingsweek voor jongeren
Van 11 tot 15 augustus 2014 streken 17 jongeren in de leeftijd van 16 tot 22 jaar neer in het Dominicanenklooster Huissen. Het betrof jongeren die uit de boot dreigen te vallen op school, op het werk of problemen hebben binnen het gezin. Veelal zijn er persoonlijke problemen waardoor goed functioneren wordt belemmerd. Veel van de jongeren kampen met gedragsproblemen, leerstoornissen, (faal)angsten, drank- en drugsgebruik en lastige thuissituaties zoals verslaving bij ouders of moeilijkheden in het (pleeg)gezin.

Tijdens de  training werden de jongeren gereedschappen en oefeningen aangereikt waarmee ze duidelijker kunnen krijgen wie ze zijn en wat ze willen. Hierdoor wordt hun zelfvertrouwen vergroot, leren ze duidelijker en effectiever communiceren en leren ze op een constructieve manier om te gaan met positieve en negatieve gebeurtenissen in hun leven.

De training werd gegeven door Bernd Jansen van Instituut Menz, dat is gespecialiseerd in communicatie- en persoonlijke ontwikkeling.

Bernd Jansen: “Onze opleidingen, trainingen en cursussen zijn ingericht om de individuele vragen en kwaliteiten van een persoon optimaal te ondersteunen. Wij zijn er van overtuigd dat echte ontwikkeling pas dan plaatsvindt als je het niet alleen kunt zien maar er ook in gelooft en echt kunt voelen dat je het kunt. Je vertrouwen groeit en daarmee ook de positieve ervaringen. Zo vindt een verandering op overtuigingsniveau plaats, waarbij het effect ook op lange termijn nog aanwezig is. Het is er gewoon, geïntegreerd.”

Naast de training was er ook voldoende ruimte voor ontspanning. In de avond was er telkens een actief programmaonderdeel zoals een frisbee-clinic, een avond karten, en een training in de Japanse verdedigingssport Yoseikan. Deze activiteiten speelden vervolgens weer een rol in het leerproces, zoals: hoe gedraag je je in een groep, ben je competitief ingesteld en hoe ga je om met nabijheid en afstand? Op de laatste avond was er een ‘bonte avond’ waarin aan bod kwam hoe de jongeren de traingsweek in het klooster hadden ervaren.

Enkele reacties van de deelnemers:
“Leerzaam, sensationeel, geweldig!”

“Zo waardevol dat er geen woorden voor zijn. Een manier om het leven en mezelf te omarmen en gelukkig te zijn”.

“Prachtig, een echt geschenk en een prachtige lokatie!”

“Super waardevol en leerzaam. Ik kan het nog niet helemaal omschrijven en verwoorden, maar ik ga als een mooier persoon hier weg. Daar ga ik mee aan de slag.”

“Sceptisch van te voren, sprakeloos naderhand!”

“Fantastisch. Bijzonder om zo onderdeel van een groep te voelen en en zorgeloos mezelf te kunnen zijn.”

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld