MENU

Rust en ruimte

Door Theo Menting

Naast het deelnemen aan programma’s en naast het gastenverblijf van het klooster, is er ook de gelegenheid voor een individuele retraite. Een paar dagen voor jezelf. Verstillen, tot rust komen, genieten en de kracht ervaren van rust en van het kloosterritme. Met heerlijke maaltijden, gelegenheid tot deelname aan de vieringen en meditaties en met de mogelijkheid voor een gesprek. Er is geen vast programma, wel volop tijd voor eigen invulling, zoals stil zijn, lezen, wandelen, anderen ontmoeten of creatief bezig zijn. De maaltijden zijn gezamenlijk.

Het kan je overkomen. Even zit het allemaal niet mee. Druk op het werk, een hectisch privé leven, het incasseren van wat je allemaal in de afgelopen tijd is overkomen… Dat kan je doen verlangen naar rust en ruimte om alles wat je bezig houdt even los te laten. Even in een andere omgeving, waar je alle gelegenheid krijgt om op adem te komen, de stilte op te zoeken, tijd te nemen voor jezelf. Afstand, loslaten.

De individuele retraite biedt hiervoor alle mogelijkheden. Een aantal dagen verblijf je in het klooster en geniet je van de rust, de stilte en vooral de ruimte die je wordt geboden. Om te lezen, te schrijven, te wandelen of om gewoon stil te zijn in de ruimte van de Binnenkamer, de kapel of je eigen kamer.

Het ritme van het kloosterleven met de getijden, de middagmeditatie en de maaltijden bepalen een deel van de dagindeling. Daarnaast is alle tijd voor jou. En voor wie de behoefte voelt is er altijd gelegenheid tot een persoonlijk gesprek met de begeleiding.

Ons klooster wil een plek zijn waar mensen zich thuis weten en thuis mogen voelen. We willen rust en ruimte bieden in een wereld waar het lawaai van alledag om ons heen jaagt en we ons vaak gedwongen voelen om met de stroom mee te gaan. Het kan een verademing zijn om eens een pas op de plaats te nemen en stil te staan. Om de weldaad van rust en ruimte et ervaren.

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld