MENU

Nieuw in het klooster: 3 jarige opleiding Mandala en Numerologie docent

NIEUW in het klooster:  Educatief Mandala Instituut - 3 jarige opleiding

Vanaf september 2015 organiseert het EMI 10 maanden lang in het klooster elke maand twee opleidingsdagen op de vrijdag (Basis) en zaterdag (Gevorderden). In deze unieke omgeving ontvangen studenten de lessen in liefdevolle warmte en toegenegenheid.

Het Educatief Mandala Instituut (EMI) en de opleiding tot Mandala & Numerologiedocent is in 2013 opgericht door Danka Hüsken-Smit. Zij heeft jarenlange ervaring met de thematiek rond de mandala en numerologie. De hiermee behaalde resultaten in coaching, training en  workshops maakte de behoefte in haar wakker om deze praktische methode een opleidingsvorm te geven. 'Ik wil mijn expertise overbrengen aan professionals in zorg, onderwijs en dienstverlening.  Deze tijd vraagt om zelfreflectie, verbinding met de bron, eigen creativiteit, een beter zelfbeeld,  onderzoek en praktisch werken om je leven vorm en zin te geven.'

'Sinds ik in het klooster werk met  thematiek rond mandala en numerologie bied ik deelnemers gelegenheid om  via vrije expressie  veilig innerlijke  symbolen om te zetten in  beeldtaal. We werken aan bewustwording, komen dichter bij de bron, bezinning, bezieling en beweging . Nadenken en schrijven over levensthema’s, gedachtekracht  toepassen en mandala’s en  roosvensters tekenen (christelijke cultuur),  verleent  kwaliteit aan het vinden van zin en betekenis in je leven. Beeldtaal en  werken met beelden helpt je inzicht  te krijgen. Je krijgt helderheid in je handelen en je huidige manier van leven. Je leert oude overtuigingen los te laten, nieuwe ideeën  toe te laten en te implementeren. Dankbaar zijn wij als docenten/studenten dat wij nu ook de opleiding in dit gastvrije onderkomen mogen uitwerken en  ervaren'.

Programma en de betekenis voor de deelnemers
Jarenlange ervaring leert hoe belangrijk de inbreng van het klooster is voor de deelnemende groepen. Cursisten voelen zich omringd met liefdevolle aandacht, optimale zorg en de sfeer van het huis ademt ruimte voor bezinning, bezieling en beweging. 

Bewustwording door tekenen van mandala’s en wandelen - nieuwe ontwikkeling
Onderzoek naar het geheugen wijst uit dat geleerde lesstof binnen 24 uur verdwijnt. Wanneer direct iets praktisch met de lesstof wordt gedaan blijft ze herinnerd, kun je de lesstof beter opnemen en implementeren (Herman Ebbinghaus). De mandalaworkshops, weken en opleiding zijn dé  manier om dit feit talentvol uit te kristalliseren. Inventarisatie (schrijven), onderzoek (gedachtekracht), tekenen (creatieve scheppingskracht), bewegen (lichaamsoefeningen) en implementeren brengen het veranderingsproces in onze cellen tot volle wasdom.

Start Opleiding:
Kennismakingsdag        Zaterdag 8 augustus 2015

Start basisjaar                Vrijdag 4 september 2015
Start gevorderdenjaar  Zaterdag 5 september 2015

Meer informatie: http://mandalacoaching.nl/


Overige Mandalaprogramma’s van Danka Hüsken- Smit
Decemberweekend; Geestkracht, spiritualiteit en inspiratie in de mandala van Liefde en Licht
Vrijdag 4 december tot zondag 6 december 2015

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld