MENU

Programma Open Monumentendag zondag 13 september 2015

Het Dominicanenklooster Huissen stelt haar deuren open voor geïnteresseerden tijden de Open Monumentendag op zondag 13 september a.s. Het thema van de landelijke Open Monumentendag is ‘Kunst en Ambacht'.

Alhoewel er door de paters in het Dominicanenklooster altijd bescheiden geleefd is, is het gebouw, ontworpen door architect Pierre Cuypers, wel groots en imposant. De kloostergangen en met name de prachtige kapel zijn rijkelijk versierd van houtsnijwerk en glas-in-lood ramen. Een bezoekje waard!

Programma
Om 10.00 uur is de eucharistieviering met de kloostercantorij. Van 11.00 uur tot 16.00 uur zijn de kapel en het klooster open voor bezichtiging. Gedurende de dag zijn er doorlopend gratis rondleidingen. Op de parkeerplaats van het klooster vindt er een kunstmarkt plaats. Maar liefst 20 kunstenaars presenteren hun werk waarvan een aantal niet eerder in Huissen geëxposeerd hebben. Er zijn kramen met sieraden, abstracte objecten, mozaïeken, keramiek, beeldhouwwerk, glasbewerking, fotografie, vilttechniek, schilderijen, glaskralen, portretten en grafische kunst. De kunstenaars geven u graag uitleg over hun kunstwerken.

In de kloostertuin staan ook diverse kramen met vers brood, gebakken door de keuken van het klooster, appels en jam en olijfolie. Voor de kinderen is er een springkussen en er is muziek. Ter afsluiting geeft Filomena Uffing in de sfeervolle kapel een pianoconcert om 16.00 uur. Zij wordt begeleidt door de talentvolle violiste Tessa Zoutendijk.

De bewoners van het klooster, de medewerkers en vrijwilligers ontvangen u graag en laten u met veel bezieling iets ervaren van de activiteiten, het leven en het werken in het klooster.

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld