MENU

Ode aan de doden 29 oktober 2015

Op donderdag 29 oktober herdenken wij onze dierbare overledenen en laten we ze voortleven in verhalen, gedichten en muziek.


Gedurende de middag zijn er korte lezingen over omgaan met verlies en rouwverwerking van Leo Fijen (KRO-NCRV) en Daan Westerink (rouwdeskundige). Beide hebben jarenlange ervaring op dit vakgebied. De middag wordt muzikaal ondersteunt door Elske te Lindert (sopraan). Aansluitend is er in de avond een speciale gedachtenisviering in de kapel van het Dominicanenklooster.

Leo Fijen
(Halfweg, 1955) is een Nederlands historicus en journalist. Van 1985 tot 1988 was Fijen adjunct-perschef van de Nederlandse Bisschoppenconferentie en het R.K. Kerkgenootschap. In 1988 maakte Fijen de overstap naar de KRO, waar hij als redacteur/verslaggever aan de slag ging bij de programma´s 5 voor 12 en Kruispunt. In 2002 en 2003 presenteerde Leo Fijen de KRO-talkshow In de Schaduw van het Nieuws, waarin hij met mensen sprak die het nieuws aan den lijve hadden ondervonden. In 2007 presenteerde hij de RKK-serie De tranen van… . In dit programma sprak Fijen met nabestaanden en overlevenden van rampen in Nederland. Hij is sinds 1 januari 2009 hoofd van de omroep RKK. Daarnaast is hij presentator van het RKK-programma Geloofsgesprek, iedere zondagochtend, voorafgaand aan de eucharistieviering.

Daan Westerink (Wierden, 1968) is onderzoeksjournalist, docent Journalistiek, docent rouw en verlieskunde en trainer binnen de zorg en het onderwijs. Na haar studie Journalistiek werkte zij als (eind)redacteur bij radio en televisie. Sinds 2003 is haar aandacht gericht op (onderzoeken naar) coping: hoe nabestaanden omgaan met intense verlieservaringen. Zij werkt samen met onderzoekers van o.a. Universiteit Utrecht en probeert een brug te slaan tussen de wetenschap en de praktijk. Ze is honours docent bij Hogeschool Utrecht (docent radio, televisie, social media en online publiceren) en geeft communicatietrainingen aan professionals rondom de transities in de zorg. Daarnaast begeleidt ze mensen na een intense verlieservaring. Van haar hand verschenen o.a. de boeken ‘Verder zonder jou – jongeren over de dood van een dierbare’ en ‘Leven zonder ouders. Het definitieve einde van het kind-zijn’.

Aan de avondviering werkt het vrouwenkoor Musica mee muzikaal begeleidt door Elske te Lindert en André Heuvelman (trompettist). Theo Menting leest aantal teksten voor.

Klik voor meer informatie en aanmelden, hier.
 

Stil staan bij
wat we verloren
ooit door de dood van
ons ontrukt

Een dag,
terug kijken
met weemoedig verlangen
‘n sombere dag
even weer te voelen die
heftige pijn om hen
die we verloren zijn

even stil blijven staan,
om opnieuw te bezinnen
en ondanks alles weer te gaan!

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld