MENU

De schoonheid van imperfectie - Mens in wording

Door Conny Brouwer:

Als ik in de spiegel kijk valt mijn oog vooral op die dingen aan mijn lichaam die ik niet mooi vind en graag anders zou willen. Er komt een schoonheidsideaal naar boven waar ik vind dat ik aan moet voldoen. Zo kijk ik vaak onbewust naar heel veel dingen en situaties, zoals bv. de stapel die scheef ligt of mailtjes die niet aankomen bij de desbetreffende persoon. Mijn blik valt op dat wat niet perfect is. Op dat moment heb ik geen verbinding met de eigenheid en de levendigheid die in het onvolmaakte  aanwezig is. De schoonheid ontgaat me. Een schoonheid die er altijd is, maar vraagt om met andere ogen naar mezelf en naar de ander te kijken. Het zijn de ogen die onvoorwaardelijk JA zeggen tegen alles wat ik ben: handig en onhandig, mislukt en succesvol, zeker en onzeker. Deze acceptatie  duurt een leven lang. Dat is mens-zijn in wording.

In mijn workshops maak ik gebruik van beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) die afgewisseld worden door verstilling, dansen en fysieke oefeningen. Tijdens het kunstzinnig bezig zijn is het aangeboden materiaal de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Het werkstuk is een spiegel van wie jij als mens bent. Gerichte vragen of een schrijfopdracht over het  werkstuk kan inzicht geven. Kunstzinnig werken biedt je een lichtvoetige ontdekkingstocht naar het onbekende. Het is het oefenen van de kunst van fouten durven maken en gewoon maar doen en zien waar je uitkomt. Dan kan er ruimte en vrijheid ontstaan. Een ruimte waarin je anders naar jezelf kunt kijken en de schoonheid van imperfectie kunt gaan zien.


Conny Brouwer begeleidt creatieve retraites in het klooster. Zij heeft veel ervaring opgedaan met het geven van cursussen. Zelf volgde ze opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling en diverse creatieve werkvormen.
De Schoonheid van imperfectie: vrijdag 20 november t/m zondag 22 november 2015.

 

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld