MENU

Eerste Kloosterwandeling; een heerlijke wandeling met inhoud

"De ingrediënten die in deze wandeling zaten spraken ons zeer aan. Wandelen in stilte, wandelen met tekst, viering en uitwisseling over de tekst.

De innerlijke mens werd verwend met koffie/ sap iets lekkers erbij en een lunch. Een stel leuke vrouwen waren er die ochtend. Theo Menting was de begeleider en de directeur liep gezellig mee. Theo voorop en zijn meditatieve manier van lopen was constant, niet snel en leidend.

We liepen richting pont en namen de pont over en liepen richting Westervoort. Ergens ging ons pad rechtsaf en ik die best gewend ben in deze omgeving kende dit mooie stille pad niet. Toen we de pont afgingen kregen we een tekst. Het was een bijbel tekst over je huis verlaten en je eigen land zoeken met die speciale plek. Ojee daar was ik niet op voorbereid een bijbel tekst en een uitleg erbij “kon ik mij daar wel in vinden?” De tekst: “De stem van God horen en dit volgen”.

Met mijn wandelmaatje hebben we de tekst vertaald naar alle vluchtelingen die hun land verlaten. Sommigen horen de stem van hun God, waardoor de rest in het zelfde land op de vlucht slaat. Waar halen de mensen dan de hoop en het vertrouwen vandaan om weg te gaan uit hun land  en het land te zoeken met die speciale plek. Ieder mens zoekt toch bescherming , liefde veiligheid, heling of leermomenten.

Zowel de sterkere als de zwakkere daar zat voor mij die ochtend de uitwisseling in. Ons mooie klooster, de ruimte in het kleine kapelletje, de wandeling zo binnen zo buiten, daar ben ik dankbaar voor. 

Ach, ik wandel graag nog eens mee". Frieda

Dit was een van de reacties van de deelneemsters aan de kloosterwandeling van 16 september jl. Elke 3e woensdag van de maand is er in de ochtend een wandeling vanuit het klooster. Een kloosterwandeling met bezinning en reflectie. De begeleiding is wisselend per keer, net als de te lopen route. Ook de thema's wisselen elke keer zodat u iedere maand aan de kloosterwandeling kunt deelnemen.

"Het was een heerlijke wandeling, we kregen er ook nog mooi weer bij en het gebied waar we liepen was zo heerlijk rustig en mooi ook.
Voor mij was het in eerste instantie moeilijk om met een groep te lopen en niet met elkaar te praten. Werd er in het begin emotioneel van. Naar mate ik me had aan gepast aan de rustige wandelpas ging het beter. We dachten na over de test die we kregen en waar we met z’n tweeën samen over konden praten. Had een fijne gesprekspartner en samen hebben wij er fijn over gesproken. Weer terug waren er lekkere broodjes met karnemelk enz. Met de hele groep gezamenlijk over over het thema gesproken en dan is het verrassend hoe verschillend er mee is omgegaan. Boeiend ook. Het was voor mij een prachtige ervaring en in mijn agenda heb ik de datum voor de wandeling in november alweer op geschreven" [...]

Hartelijke groeten Toos Grotenhuis en graag tot ziens.

"Bijzonder om samen in stilte te lopen, met voornamelijk de geluiden uit de natuur. Om daarna van gedachten te wisselen over de tekst. De korte, meditatieve viering was een mooie afsluiting" A.W
 

Data Kloosterwandelingen:
21 oktober 2015
18 november 2015
16 december 2015
20 januari 2016
17 februari 2016

Klik hier voor aanmelding.
 

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld