MENU

Culturele bestemming 2016: Griekenland - Programma bekend

(De vertrekdatum van de reis naar Griekenland is 1 dag vervroegd. In plaats van zaterdag 14 mei wordt nu vrijdag 13 mei richting Griekenland gevlogen.)

Sinds een aantal jaren zijn er nog maar weinig Griekse kloosters die gasten ontvangen. De bisschop van Ileas en Pyrgos, een gebied aan de westkust van Griekenland, 300 km van Athene vandaan, opent echter speciaal voor ons de poorten van dit klooster. Wij bieden u de kans om van 13 t/m 22 mei 2016 dit Grieks Orthondoxe klooster van binnen en van buiten te leren kennen!
Tijdens deze reis verblijven we in een Griekse orthodoxe klooster gelegen in een gebied aan de westkust van Griekenland, 300 km van Athene vandaan. Van daaruit gaan we twee andere kloosters met hun prachtige iconostasen bezichtigen. Deelnemers kunnen een icoon leren te schilderen onder leiding van een docent van de iconenschool uit de metropolie van Ileas of kunnen worden ingewijd in de Byzantijnse zang van deze streek. Uiteraard brengen we een bezoek aan de nabij gelegen antieke stad Olympia, geboorteplaats van de Olympische spelen. Verder gaan we mensen ontmoeten uit de regio en genieten van het natuurschoon en de stilte van het Griekse landschap. Of neem een duik in de Griekse zee met haar diepblauwe en heldere water, een kleine 5 km van het klooster vandaan.

Klik voor meer informatie, inhoud van het programma en aanmelden.

Aanmelden kan nog tot woensdag 27 januari 2016.

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld