MENU

Het Compassiekompas - door Bert van Baar

Te midden van het alledaagse leven weten we vaak niet hoe met verwachtingen, druk en emoties om te gaan en kennen we onszelf bijna niet meer. Soms ervaren we pijn waar we geluk dachten te vinden. Compassie is dan een heel rijke en eerlijke houding naar onszelf en naar anderen die helend is.


Met het compassie-kompas probeer ik eenvoudige praktische middelen aan te reiken om de helderheid, rust en warmte van innerlijk welzijn te vinden. Het is mijn intentie om wat ik in mijn jarenlange studie en beoefening van het boeddhisme geleerd heb op een toegankelijke maar authentieke manier te vertalen voor anderen.

In deze workshops ligt de nadruk ligt op het ontdekken van de samenhang tussen ons denken, doen, voelen en spreken en het gewaar worden van onze gewoontepatronen in de omgang met onszelf en anderen. Het compassie-kompas is een visueel hulpmiddel bij de transformatie van een staat van geest die meer verzonken is in zijn eigen vooroordelen en verhalen naar een open staat vol begrip, wijsheid en compassie. Meditatie is daarbij geen kwestie van je ogen dichtdoen en je afsluiten van de wereld. Het is juist je ogen openen en realiseren dat de liefdevolle stilte hier en nu al aanwezig is. De kunst is dit gewaarzijn te herkennen als de natuur van je eigen geest en te ervaren als de ondergrond van onze drukke gedachten en wilde gevoelens. Zo wijst het compassie-kompas terug naar onze bron, de wel van zijn.Bert van Baar is antropoloog en schrijver van o.a. 'Boeddhisme in een notendop' en 'Dalai Lama, wijze van deze tijd '
Kijk ook op www.bertvanbaar.com

Komende meditatieweekend - Het Compassiekompas:
Vrijdag 27 november 19.30 uur t/m zondag 29 november 2015 13.30 uur. Klik [hier] voor meer informatie en aanmelding.


 

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld