MENU

Verslag Tante Lenie week

In de week van 14 december j.l. waren 6 bijzondere gezinnen te gast in het Dominicanenklooster Huissen. Gezinnen met een kind in de leeftijd van 4-16 jaar dat ernstig of langdurig ziek is ten gevolge van een ongeval, chronische of levensbedreigende ziekte.

Samen met Stichting Tante Lenie en haar vrijwilligers hebben ze in het klooster een fantastische midweek gehad. Een combinatie van ontspan- en verwenweek met aandacht voor het gehele gezin. De kinderen waren beetje gespannen maar al snel voelden ze zich op hun gemak in het klooster. Er was tijd voor activiteiten maar ook voor rust, wat voor deze kinderen erg belangrijk is. De vrijwilligers namen de zorg voor de kinderen van de ouders tijdelijk over, zodat zij zich ook even konden ontspannen.

Een aantal hoogtepunten waren het Openlucht Museum en de schaatsbaan, de kinderboerderij, een ritje in de limousine en de kerstmarkt. Iedereen heeft gedurende de week een steentje bijgedragen aan het maken van o.a. lekkere hapjes, kerststukjes en kerstschalen die werden verkocht ten gunste van Stichting Tante Lenie. Naast deze opbrengst overhandigde de Lions Club nog een cheque aan Tante Lenie met hun donatie. Aantal winkeliers in het centrum van Huissen (zoals Trend & Co) hadden snel nog een actie opgestart waarbij de opbrengsten naar Tante Lenie gaan.

Het was een mooie week met lachende gezichtjes, maar ook veel emotie. Een prachtig project van Stichting Tante Lenie in samenwerking met het Dominicanenklooster.

 

'Enorm bedankt Stichting Tante Lenie, Dominicanenlooster Huissen en vrijwilligers!' - deelnemer

'Was erg leuk om er bij te kunnen en mogen zijn' - ouder van een deelnemer

'Wat een geweldige samenwerking!' - Stichting Tante Lenie

 

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld