MENU

Vastenactie voor stichting Leergeld Oost Betuwe

Alle kinderen mogen meedoen !!
Als je als kind opgroeit in een gezin met weinig geld, kan je in veel gevallen niet met je leeftijdgenoten meedoen en loop je het risico buitengesloten te worden. Als je ouders bijvoorbeeld geen geld hebben om jouw schoolreis te betalen, mis je die ervaring en kan je niet meepraten over die mooie reis naar Parijs. Als de contributie voor de sportclub te hoog is, kan je niet samen met je leeftijdgenoten sporten, leer je niet verliezen en kan je niet genieten van het samen winnen.

Zomaar wat voorbeelden, waaruit blijkt dat het voor de ontwikkeling van ieder kind heel belangrijk is, dat ze volop mee kunnen doen in deze maatschappij. Dat is erg belangrijk voor hun eigen geluk, voor hun ontwikkeling en ook voor de kansen later in de maatschappij. Daarom zet Stichting Leergeld zich in voor deze kinderen en proberen we sociale uitsluiting van deze kinderen te voorkomen.

Naast schoolreisjes en sportclubs doen we dat bijvoorbeeld door deze kinderen een fiets of computer te geven. Ook dragen we bij aan een muziekinstrument of schoolkosten, als dat nodig is. Daarbij kijken we ook naar de financiële mogelijkheden die de school of vereniging heeft.

Leergeld is een landelijke organisatie met bijna 90 lokale afdelingen. Leergeld is in 2/3e van Nederland al actief en vorig jaar zijn er ca. 70.000 kinderen door Leergeld geholpen. We kennen een transparante beoordeling van aanvragen en het belang van het kind staat daarbij centraal.

Leergeld Oost Betuwe is actief in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe. In deze gemeenten wonen naar schatting 800 kinderen, die onze hulp goed kunnen gebruiken. We zijn als goed doel met ANBI status afhankelijk van giften en daarom bijzonder gelukkig dat het Dominicanen Klooster in Huissen ons heeft geselecteerd als goed doel voor hun vastenactie in hun jubileumjaar 2016.

Uw bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld en kunt u overmaken op:
NL62 RABO 0124 0155 73: Dominicaanse Gemeenschap Huissen
NL57 INGB 0000 8908 12: Paters Dominicanen Huissen
Onder vermelding van Vastenactie 2016 – Leergeld Oost Betuwe.

Voor meer informatie: www.leergeld.nl/oostbetuwe    

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld