MENU

Bezinning, bezieling en beweging door te schrijven

Door Hanny Kuijer, begeleidster van schrijfactiviteiten


Het Dominicanenklooster in Huissen wil er zijn voor eenieder die zich wil bezinnen, zich wil laten bezielen en in beweging gezet wil worden. Toen ik dit op de website van het klooster las, wist ik: dit past precies bij mij en bij het creatief dagboekschrijven!

In mijn leven laat ik me zoveel mogelijk leiden door wat mijn hart mij ingeeft. Op sommige momenten was het nodig om te bezinnen, om tijd en stilte in mijn leven in te bouwen om weer te kunnen voelen waar die bezieling precies om ging. Zelfreflectie was op zulke momenten onmisbaar en in mijn geval deed ik dat al schrijvend. En in alle rust. Wanneer de bezieling weer zichtbaar en voelbaar werd, merkte ik dat het in beweging komen vanzelf ging. En die ervaring deel ik graag met anderen. In mijn werk als schrijfbegeleider wil ik daarom mensen helpen om hún bezieling te (her)vinden.

Het creatief dagboekschrijven is een manier om te reflecteren op jezelf en de wereld om je heen, om in het moment te zijn en te luisteren naar wat je hart door je pen heen te zeggen heeft. Door de korte, speelse schrijfoefeningen lukt het om de innerlijke criticus tot zwijgen te brengen en intuïtief te schrijven. Je laat bovendien het oordeel los dat je teksten perfect, mooi of af moeten zijn. Dit alles leidt vaak tot nieuwe inzichten en verrassende teksten.  De rust in het klooster versterkt de innerlijke rust die door het schrijven ontstaat. Je wordt niet afgeleid door de waan van de dag, maar deint mee op het ritme van het klooster, waardoor je de fluisteringen van je hart weer kunt verstaan en de bezieling helder wordt. De volgende stappen op je levenspad kunnen worden gezet. En die ervaring gun ik iedereen: tijdens de schrijfretraites in dit klooster!

Elk jaar kun je een nieuwe pelgrimsroute “Innerlijk pelgrimeren” volgen. Er zijn vier verschillende routes met steeds nieuwe schrijfoefeningen. Elke route staat op zichzelf en is in willekeurige volgorde te volgen. In 2016: route 2, met als thema “Mijn hart als gids”.

Kijk voor meer informatie op www.enervie.nl

Schrijfretraite Innerlijk pelgrimeren

Zondag 3 juli 14.00 uur t/m donderdag 7 juli 13.00 uur
(per abuis is er een verkeerde datum in de kloosterkrant terecht gekomen!)
Maandag 28 november 14.00 uur t/m vrijdag 2 december 13.00 uur

Meer informatie en aanmelden www.kloosterhuissen.nl

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld