MENU

Natuurtekenen en de kunst van het zien!

Door: Eveline de Kock, landschapsarchitecte en natuurtekenaarAlles in het klooster ademt aandacht; van de eeuwenoude iconen, tot de maaltijden, die worden bereid. Het is misschien wel dáárom, dat ik graag in het klooster kom.


In juni en augustus kun je tijdens twee weekenden kennis maken met ‘Natuurtekenen en de kunst van het zien’. Het tekenen van de natuur en de methode die je leert, omvatten een paar essentiële kenmerken voor het (leren) leven in aandacht.

Het gaat in deze weekenden niet om de kwaliteit van de tekening, dus is tekenervaring niet nodig. Wél staat centraal: de kunst van het zien en het verstillen van je denken. Al het moois om je heen is er immers al! En dat is genoeg.

Om met een open blik te kunnen waarnemen, gebruiken we oefeningen, die je helpen te vertragen en te verstillen, net zoals de natuur dat doet. Een boom is er, een bloem is er, in alle rust en stilte.
De tekening volgt dan vanzelf. Je zult niet de eerste zijn die het gevoel van tijd verliest, wanneer je  opgaat in het tekenen.

Naast het verstillen, het vertragen en het waarnemen, krijg je ook les in enkele tekentechnieken, waarbij we verschillende grafietpotloden gebruiken. En om deze tekentechnieken goed toe te kunnen passen, oefenen we bovendien in de oog-hand-coördinatie. Je lichaam is namelijk het instrument om dat wat je allemaal ontdekt, over te kunnen brengen op papier.
Welkom bij “natuurtekenen en de kunst van het zien“ .

Data 2016: 
Vrijdag 3 juni 19.30 uur t/m zondag 5 juni 2016 13.30 uur Klik hier>>
Vrijdag 12 augustus 19.30 uur t/m maandag 15 augustus 2016 13.30 uur Klik hier>>

Eveline de Kock, is afgestudeerd aan de kunstacademie (ArtEZ). Ze geeft op verschillende plekken in Nederland les in natuurtekenen vanuit een meditatieve houding. In haar dagelijks werk is ze landschapsarchitect.
www.nieuwemeander.nl

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld