MENU

Bundel Duif en haan verschenen

‘Cynisme is een hardnekkige vorm van luiheid’
‘Wie nadenkt over de menselijke aard, komt altijd tot de conclusie dat empathie de redding is van onze eigen, egocentrische inborst’, schrijft Karin Amatmoekrim in haar bijdrage aan de nu verschenen bundel 'Duif en haan. Verhalen uit het klooster', het resultaat van een retraite van zes schrijvers in een dominicanenklooster.

Deze bundel verscheen ter ere van het 800-jarig jubileum van de orde der dominicanen. De broeders wijden binnen de kloostermuren hun leven aan het geloof, maar kijken ook gretig naar wat er zich daarbuiten afspeelt, Daarom nodigden zij zes schrijvers uit voor een retraiten in het Dominicanenklooster Huissen. 


De bundel bevat verhalen en beschouwingen van Karin Amatmoekrim, Yves Petry, Bregje Hofstede, Nyk de Vries, Kira Wuck en Yannick Dangre.
schrijversretraite
De schrijvers gingen een lang weekend meet in het ritme van de dominicanen en spraken, aten en zongen met hen. er werd geobserveerd, gemediteerd, verveeld, geërgerd, verwonderd en geschreven. Duif en haan is het bijzondere resultaat van hun Goddelijke ingevingen. 

Bent u geïnteresseerd in deze bundel? U kunt een gratis exemplaar verkrijgen bij de receptie van Dominicanenklooster Huissen. Zolang de voorraad strekt...

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld