MENU

Tentoonstelling Vergezichten door Thom Breukel in de kloostergangen

Tekenaar en auteur Thom Breukel stelt momenteel onder de noemer Vergezichten een aantal van zijn werken tentoon in de kloostergangen van het Dominicanenklooster Huissen.

Met deze werken wil Thom Breukel laten zien dat Stilte weinig woorden nodig heeft. De landschappen van Thom Breukel, kleurige tekeningen, laten zich herramen. Het zijn doorgeefluiken van de wijze van kijken zoals mensen doen.
Dat inzicht omvat meer dan kleuren op de horizon. Het zijn meditatieve bespiegelingen met de hartenkreet van een vluchteling, een mantelzorger, een monnik, een boer, een dakloze.

De tentoonstelling hoort bij het boek Vergezichten. In dit boek laat Thom Breukel zijn tekeningen zien van Hollandse landschappen. Het boek wordt aangevuld met meditatieve bespiegelingen, korte verhaaltjes, zinnen en gedichtjes van collega kunstenaar Maria Scherf.

Opgedragen aan vluchtelingen, biedt dit boek niet alleen aan hen, maar aan allen die in ons land hun thuis (hopen) te vinden, een andere (nadere) kennismaking met Holland.

De opbrengst van de verkoop van het boekje Vergezichten en van de ingelijste prenten gaat naar Vluchtelingenwerk.

Het boekje kost €9,90
De ingelijste prenten kosten € 175,-

Beiden te koop bij de receptie van het Dominicanenklooster Huissen

thom breukel is begeleider op het iconenatelier In een zachte bries in Amsterdam. Boeken van hem zijn onder meer: Ga in je binnenkamer, Stilte atlas van Nederland, Stil Amsterdam en Atlas van Gekke Plekken in Nederland. Ook in tijdschriften publiceert hij over het thema ‘Stilte’. Hij ontwierp de iconen voor de website ‘Geloven’.

maria scherf maakt schilderijen waarin de zoektocht naar de diepere lagen in de ziel centraal staat. Zoals voor elk beeldend kunstenaar is de wijze van kijken voor haar essentieel. Geïnspireerd door de landschappen van thom breukel verwerkte zij enkele van haar waarnemingen en bespiegelingen in de teksten van dit boek. Samen geven zij cursussen over mystiek en beeldende vorming.

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld