MENU

Terugblik Kloosterdagen 2017 van stichting De MantelingHenk Goudzwaard is een van de vrijwilligers die eind januari deelnam aan de Kloosterdagen, georganiseerd door mantelzorgorganisatie de Manteling uit Zeeland. Drie dagen van bezinning, bezieling en beweging in het Dominicanenklooster Huissen. Een groep van mantelzorgers en vrijwilligers deelden een bijzondere tijd. Om van deze dagen een indruk te geven, heeft hij voor ons een sfeerimpressie geschreven.

‘Er komt een liedje in me op als ik de eerste woorden op wil schrijven voor het verslag van het bezoek aan het Dominicanenklooster in Huissen: “Toen wij om 9 uur van Middelburg vertrokken…”, want zo laat vertrokken we inderdaad met de bus vanaf het ZEP-terrein. Dit liedje geeft ook wel een beetje de sfeer aan die ik mocht ervaren in het klooster: ontspannen, met een warm welkom en vele mooie en goede momenten met mantelzorgers en vrijwilligers.

In het klooster werden we in de grote zolderkamer, de sjoel genaamd, hartelijk ontvangen door Luuc Smit, die ons door deze dagen zou gaan leiden. Luuc, die de gave heeft je in een grote groep van wel 35 mensen gelijk op je gemak te laten voelen, werd geflankeerd door zijn paranimfen Conny en Annelies, en gedrieën hadden ze een mooi programma voor ons opgesteld. Een rondleiding door het klooster onder leiding van een gids, een meditatie-uurtje onder leiding van een Dominicaner monnik, het kijken van de prachtige film ‘As it is in Heaven’, een groepsgesprek met een monnik, samen zingen in de kapel onder leiding van zangjuf Paula en luisteren naar muziek van Kees en van de ‘Manteling-houseband’. Voor de liefhebbers zelfs (volks)dansen op deze muziek, waarbij Kees ons uitgebreid de danspasjes aanleerde. En daar tussendoor veel momenten van ontmoeting; mooie en soms ook heel schrijnende verhalen en de ruimte om die te delen en om er naar te luisteren. Even lekker naar buiten of juist de stilte van het klooster opzoeken; het kon allemaal. Voor wie dat wilde was er ook de mogelijkheid om tweemaal daags deel te nemen aan de gebedsvieringen van de kloosterlingen. En tenslotte natuurlijk het heerlijke eten, met voor mij het overheerlijke zelfgemaakte kloosterbrood; alleen al daarvoor zou je daar weer naartoe gaan…

Drie heerlijke dagen die voor velen, ik kan natuurlijk niet voor ieder spreken, onvergetelijk waren en dagen waren om op te laden en even afstand te nemen van de zorgen van alle dag.

Dank Luuc, Conny en Annelies, Manteling, en de kloosterbroeders van Huissen!’

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld