MENU

Verbinden en verspreiden met onze KloosterCommunity!

We zijn enorm blij met de vele gasten die elk jaar het klooster bezoeken en die deelnemen aan onze activiteiten. Om de verbinding tussen de gasten, medewerkers, begeleiders, vrijwilligers en organisaties te vergroten én om de betrokkenheid bij onze doelstelling en onze activiteiten versterken starten we met de KloosterCommunity.

Deze kloostercommunity levert een bijdrage aan Bezinning, Bezieling en Beweging in werk en leven in deze tijd, en biedt de mogelijkheid om de bezoekers te betrekken bij ons werk voor de kwetsbaren in de samenleving. Met de community kunnen we een krachtiger inhoudelijke bijdrage leveren aan een meer menselijke maatschappij.

De community heeft de volgende speerpunten:

Ontmoeten en inspireren
We organiseren vanaf 2017 laagdrempelige activiteiten voor onze bezoekers, zoals weekenden, kloostertafels en inspiratiedagen, met als doel elkaar te ontmoeten en te inspireren. Via online media en de kloosterkrant is er mogelijkheid voor informatie-uitwisseling en opinievorming over meer zin en ziel in de maatschappij.

Samenwerken
We vinden het belangrijk om nog meer samen te werken met ideële, kerkelijke en spirituele organisaties  en organisaties in zorg, onderwijs en welzijn. Samen met hen blijven we projecten en programma’s organiseren ter ondersteuning onze sociale projecten voor de kwetsbaren in de samenleving en jongeren.

Financieel bijdragen
We vragen bezoekers en gasten van het klooster om onze sociale projecten voor kwetsbaren, vrijwilligers en mantelzorgers financieel te steunen. We besteden zoveel mogelijk uit eigen middelen aan deze projecten en we vragen financiële steun bij maatschappelijke en religieuze fondsen. Maar er is veel geld nodig om de projecten mogelijk te maken. Bedrijven en organisaties die een ruimte huren in ons klooster kunnen onze projecten sponsoren. Tevens  besteden we 10% van onze verhuurinkomsten aan deze projecten, waarmee deze bedrijven en organisaties bijdrage via het huren van ruimte in ons klooster.

Het is mogelijk om de projecten financieel steunen via de Stichting Vrienden van het Dominicanenklooster. Deze stichting heeft een ANBI status zodat het mogelijk is om  belastingvrij eenmalig of periodiek geld  te schenken voor deze projecten. (logo plaatsen)

Ondersteunen
Ook bieden we de mogelijkheid om fysiek een steentje bij te dragen. Dat kan zijn als ondersteuning bij programma’s en projecten, door bijvoorbeeld als gastheer- of gastvrouw op te treden of als vrijwilliger in de tuin. Maar ook mogelijk ook als auteur of redacteur voor een artikel in de kloosterkrant of moderator van de community pagina.

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld