MENU

Bewegen tot je bewogen wordt

Marijke van Dalen nam deel aan het kloosterweekend  'Bewegen tot je bewogen wordt' en schreef over haar ervaringen.

Door: Marijke van Dalen, deelneemster

Dit thema werd voor mij tijdens het bijzondere kloosterweekend op allerlei manieren steeds concreter. Ik begon helemaal blanco én open voor wat op me af zou komen. Teveel om op te noemen maakten we samen mee, in elk geval veel mooie en bijzondere momenten.

Niet alleen leerde ik –meer dan voorheen- mijn eigen lichaam kennen, maar ook de ruimte en de ander(en) daarin.

Heel tekenend vond ik ook, dat thema’s uit het leven van alledag door het bewegen en dansen heen speelden, zoals ontspannen, aftasten, weerstand, vertrouwen, leunen en ondersteund worden, overgave.

Terwijl we in onze kleine groep heel verschillend waren, voelden we ons aan elkaar gegeven en was er regelmatig sprake van een verbazende harmonie!
Zo bewogen we niet alleen zelf letterlijk en bewogen wij elkaar tijdens de oefeningen en het dansen, maar werden wij ook bewogen, geraakt, ontroerd, door wat in onszelf en de ander loskwam.
Wat ik heb ervaren heeft mij geïnspireerd, elementen ervan die bij mij passen integreer ik en zo werkt het door in mijn zijn hier en nu.
Zoals Lidy, onze docente, het verwoordde: het was zeker een gezegend weekend!

Reacties:

Celine Heldens
schreef: (08-01-2013)
Gedicht naar aanleiding van de weekend-workshop van Lidy Rubers ' Bewegen tot je bewogen wordt' spreken is zilver en dansen is goud binnenin de stille hand die luistert de andere die beweegt ze raken aan wat heel is glimlachen tussen taal en teken zijn nabij Celine

Corien schreef: (08-10-2012)
Er mogen zijn, met mijn unieke beweging In contact met mijzelf In contact met jouw, als ander Een verrassende ontmoeting in jouw en mijn 'beweging' Een moment van verbinding We dansen Het moment waarin jij en ik weer onze eigen weg gaan Welke ontmoeting zal ons weer verwonderen en doen bewegen? Om in een nieuwe dans te beleven In vrijheid bewegen….

Paulien Tolboom schreef: (08-10-2012)
Afgelopen weekend 6-8 juli, de workshop 'bewegen tot je bewogen wordt' gevolgd bij Lidy Rubers, wist niet goed wat me te wachten stond. Maar wat was het een fantastische ervaring! Bewegen voor iedereen die open staat voor contact, of je nu lenig, stijf, niet creatief of dit wel bent. De groep werd heel zorgvuldig begeleid, gezien er wel iets los kan komen bij jezelf omdat je lijf niet liegt. Kortom een hele grote aanrader voor iedereen die het leuk vindt in contact met jezelf en de ander in beweging te komen en dan uiteindelijk een hele mooie dans te maken,super! Gun jezelf een verwenweekend, want het klooster is ook een perfecte gastvrije omgeving. Alvast veel plezier!


Corrie schreef: (08-10-2012)
Een moment van rust tussen alle dagelijkse beslommeringen van je leven. Een workshop in het prachtige klooster in Huissen, waarbij je het woord 'work' meteen bij binnenkomst al vergeet, mede door de rust die de cursusleidster uitstraalt en de wijze waarop zij je op je gemakt stelt vanaf de aanvang van het weekeinde. Even afstand van het thuisfront, je werk enz. Binnen heel korte tijd ontstaat er een sfeer die verder gaat dan dit weekeind. Deze workshop brengt in jezelf wellicht ongekende bewegingen en ervaringen tot stand. De goede verzorging door de medewerk(st)ers van het klooster op het gebied van koffie, thee en de maaltijden en de keurig verzorgde kamers doen de rest. Kortom je gewoon "gewoon doen en ervaren! "

Terug

Wanneer is er wat te doen?

Kalender wordt geladen...

Bekijk het volledige overzicht >

Volg ons op Twitter Twitter icon

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld