MENU

Hemel en aarde zijn wij
Online Advent en Kerstmis in Huissen

Kerstmis brengt licht in het donker, het begin van goed nieuws. Er is geen scheiding tussen het eeuwige en het tijdelijke, het geestelijke en het stoffelijke, de hemel en de aarde. Ze horen helemaal bij elkaar.

Het verhaal gaat dat God zelf mens werd, een mens die zou vertellen dat wij allemaal kinderen zijn van God. Dat elk van ons van nu en van altijd is, van stof en van lucht, van aarde en hemel. Elk van ons is heel gewoon en tegelijk een mysterie.

Het is aan ons om beide recht te doen, in onszelf, in elkaar, en in de wereld om ons heen.

Samen vieren
We willen de adventsperiode graag samen vieren. Daarom bieden we vanaf in de adventsperiode een reeks aan van acht momenten waarop we samen stil staan bij de betekenis van advent en kerst, vier keer op video en vier keer als tekst en audiobestand, zodat je zelf kunt kiezen of je de overdenking wilt lezen of beluisteren.

We laten daarbij mensen aan het woord die het Dominicanenklooster Huissen mede vormgeven met hun begeleiding, retraites en cursussen. En we geven daarmee vorm aan de wens en de opdracht om, nu het klooster zelfstandig is geworden, zelf woorden en vormen te vinden die passen bij het spirituele zoeken van onze gasten en geïnspireerd zijn door de traditie van de dominicanen of predikers.

We hebben de grote boodschap van Advent verdeeld in 4 sub-thema’s. Elke week heeft dus zijn eigen thema:

- Verwachting: zwanger zijn van het geheim
- Incarnatie: in je lichaam zijn, hier en nu
- De aarde bewonen
- Het unieke van Jezus en van jou

Elk thema wordt voorzien van een prachtige aquarel van Mayke Mars (www.arttobeyou.com)

Hoe werkt het?
Nadat je je hebt aangemeld ontvang je gedurende de adventsperiode op dinsdag-ochtend en donderdag-ochtend een mail met de video of tekst van de dag. Die kun je kijken, lezen of luisteren wanneer het jou het beste uitkomt. Behalve de laatste, die versturen we op kerstavond, dan lijkt het ons vanuit een gevoel van verbondenheid mooi om om 20:00 uur gezamenlijk stil te staan bij de bijzondere betekenis van deze dag.

Komt dit tijdstip slecht uit? Geen punt, na afloop is de video van deze de viering ook nog online beschikbaar.

Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een gift om deze reeks mogelijk te maken is van harte welkom.

Meld je nu aan!
Meld je hieronder aan en ontvang gedurende de Adventsperiode 2 x per week  een overdenking, video of meditatie in je mail.

'Hemel en aarde', Aquarel, Mayke Mars