MENU

Online retraite-reeks De Goede Week

Wat is er goed aan De Goede Week? Een week waarin verraad en dood centraal staan?
Deze week is de aanloop naar het belangrijkste christelijke feest: Pasen. Het geheel draait om wat wij eigenlijk wel weten, maar steeds weer vergeten: de dood hoort erbij; verraad en mislukking en duisternis horen erbij. Maar: ze hebben niet het laatste woord. Uiteindelijk wint het licht, het leven. Altijd. 
Goed is het nieuws dat het goede het kwade niet wegneemt, maar omgeeft.
De coronatijd maakt dit scherper zichtbaar. We kunnen wat naar is niet voorkomen of oplossen. We kunnen wel door het duister gaan en op licht en leven blijven vertrouwen, samen en ieder voor zich.

We willen graag De Goede Week samen vieren. Omdat veel mensen wegens coronabeperkingen nu niet naar de kerk of kapel kunnen komen, bieden we van zondag 28 maart t/m zondag 4 april een online reeks aan met een dagelijks moment van bezinning op de boodschap van de goede week. Elke ochtend ontvang je een mail met een schriftelijke overdenking, video of meditatie. Je neemt de boodschap tot je op een voor jou geschikt moment.
Vanuit een gevoel van verbondenheid lijkt het ons mooi om op Goede Vrijdag om 20:00 uur gezamenlijk stil te staan bij de bijzondere betekenis van deze dag.

Deelname is gratis, maar een gift is van harte welkom. 

Meld je hier onder aan en ontvang gedurende de goede week een dagelijkse overdenking, video of meditatie in je mail.