MENU

Lenteweekend mandalatekenen

Een nieuwe lente een nieuw geluid, klank in je mandala. Luisteren naar de natuur, luisteren naar muziek, zingen en tekenen. Klank is een fenomeen dat hoort bij de Mandala. In het universum klinken in de eeuwige stilte biljoenen soorten van geluiden. Muziek heeft een heilzame en genezende kracht, die wij in dit weekend trachten om te zetten in mandala’s (Ei-tempera of Zijde).


Klank is een fenomeen dat hoort bij de Mandala. In het Universum klinken in de eeuwige stilte biljoenen soorten van geluiden. Men noemt dit ‘de Muziek der Sferen’.  Dit was al bekend ten tijde van Pythagoras. Door je te verbinden met bijzondere klanken van bijvoorbeeld muziekinstrumenten, zoals de piano, de harp en de stem, kun je in diverse frequenties doordringen. Breng je deze tot uitdrukking in de mandala, dan zullen de getekende beelden helend voor je werken. Een weekend om van te genieten; er is voor elk wat wils.

Dagprogramma

Vrijdagavond: Kennismakingsrondje

Zaterdagochtend: muziek maken en horen, Mandala tekenen
Zaterdagmiddag: verdere ontplooiing van klank - toevoegen wat je nodig vindt aan je tekening - uitwerken in Ei-tempera of Zijde - persoonlijke klankmandala
Zaterdagavond:  evaluatie van de dag

Zondagochtend:  een gezamenlijke klankmandala maken


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Danka Hüsken-Smit, pedagoog, mandaladocent, auteur van mandalaboeken, initiator van het Educatief Mandala Instituut


    Mieke Mudde-van den Bos, kunstzinnig dynamisch coach en tekendocent bij het Educatief Mandala Instituut
     

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld