MENU

Jouw verhaal doet ertoe - Vrij vertellen van je eigen herstelverhaal

Een creatieve en inspirerende meerdaagse in het Dominicanenklooster Huissen rond eigen ervaringen en levensverhalen.


Als je om wat voor reden ook in het circuit van de psychiatrie terecht bent gekomen, ben je geconfronteerd met een wereld waarvoor je niet hebt gekozen. Je probeert, voor zover in je vermogen ligt, een weg te vinden die je op een of andere manier weer enig uitzicht kan geven. Meer en meer besef je dat je met jouw psychische aandoening ‘moet zien te leren leven’. Tegelijkertijd word je bewust dat er grenzen zijn, dat je denken overuren maakt, dat aansluiting met anderen vaak moeizaam verloopt. Je ontdekt dat je door anderen  in een hokje wordt gestopt, tot een ‘geval’ veroordeeld bent en veelal met moeite gezien en gehoord wordt in de huidige maatschappij. Tot je ontzetting bemerk je dat je verhaal telkens weer omgebogen wordt tot datgene wat je ten diepste niet bent.

Het doel van de meerdaagse ‘vrij vertellen van je eigen herstelverhaal’ is om mensen met een psychische aandoening een stem te geven en hen in hun kracht te zetten. Met name de open benadering en het gebruik van creatieve en expressieve werkvormen geven je de mogelijkheid om voor jou essentiële stukken van je verhaal naar buiten te brengen, zichtbaar te maken en te delen met je groepsgenoten.  Om zo te mogen zijn wie je bent. Waar het om gaat is dat jij als deelnemer echt iets aan deze vijf dagen hebt. Dat het een steun in de rug is, sterker maakt en vertrouwen kan schenken.
Wij zorgen voor een veilige bedding waarin een ieder haar of zijn verhaal kan delen, in alle vrijheid, zorgvuldig begeleid en gesteund en herkend door gelijkgezinden. Dan kunnen woorden en beelden tevoorschijn komen die soms nog niet eerder stem en vorm hadden gekregen. Als iets in deze themaweek aan het licht mag komen dan is het wel dat een ieders verhaal er toe doet. Dat een ieder er toe doet. Dat jouw hele verhaal er toe doet. En dat niemand anders dan jij alleen daar over gaat!

Deelname, aanmelding en bevestiging
Om deel te nemen aan de ‘themaweek herstelverhalen’ heb je ervaringen met psychische- en/of verslavingsproblemen. In je herstelproces ben je op zoek naar hoe je jouw leven weer vorm en inhoud kunt gaan geven met behulp van eigen kwaliteiten. Je bent in staat je motivatie en wensen voor deze week aan te geven. Wij gaan er van uit dat je voldoende mate van zelfstandigheid hebt. De weken zijn alcoholvrij.
Voor je aan een van de weken kunt deelnemen vindt er altijd vooraf een intakegesprek plaats, aan te vragen via info@kloosterhuissen.nl. Wij als begeleiders nemen daarna contact met je op. Voor ons is het belangrijk om iets van je achtergrond te horen, om je de week zo goed mogelijk terzijde te staan.

Klik op onderstaande afbeelding voor uitgebreidere informatie over dit programma.
  


Meer informatie

Datum

 • Maandag 30 september 15.30 uur t/m vrijdag 4 oktober 2024 10.00 uur
  Code: PJ2410

Kosten

Meer info over tarieven

 • € 150,- Tarief A
 • € 250,- Tarief B
 • € 350,- Tarief C
 • Aanmelden via deze site is niet mogelijk! Voor intakegesprek en aanmelding dien je contact op te nemen met Margreet Roos (m.roos@anteszorg.nl) of Pete Pronk (petepronk@compaqnet.nl)
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Pete Pronk is verhalenverteller en docent in beeldend vertellen en stemexpressie. Hij heeft een eigen atelier/studio in Amsterdam  www.petepronk.nl . Als gastdocent is hij o.a. verbonden aan Hogeschool Windesheim en de Vrije Universteit.

  Margreet Roos werkt als geestelijk verzorger binnen de psychiatrie.  Zij heeft een eigen praktijk als geestelijk begeleider/counselor. Tevens is zij als supervisor en leerbegeleider verbonden aan het Titus Brandsma Instituut. Tel. nr. 06-52568406
  Pete en Margreet zijn geïnspireerd door en verbonden met het Roy Hart Theater.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld