MENU

Concert Russische passie door Arnhems Slavisch Koor

Aanmeldingen voor dit concert kunnen niet meer worden verwerkt. U kunt uw entree bij aankomst contant of met pin betalen.

Voor de tweede keer zingt het Arnhems Slavisch Koor in de Passietijd in de mooie kapel van het Dominicanenklooster Huissen.
Het thema is weer Russische Passie: “Hoor toch hoe ik zucht, er is niemand die mij troost”
De Veertigdagentijd is een indringende tijd in het christelijk jaar. Een tijd van voorbereiding op het grote feest van Pasen. Als geen andere tijd van het jaar komen de hoogte- en dieptepunten van het menselijk leven erin tot uitdrukking. Hoop, vrees, angst vreugde, rouw, geweeklaag, liefde: Het is er allemaal. En het is intens. Het is dan ook niet verwonderlijk dat door de eeuwen heen er voor geen kerkelijke periode zo veel en zo veel verschillende muziek werd geschreven als voor de Veertigdagentijd en Pasen. Dat is in de Russisch-Orthodoxe kerk niet anders.

Tijdens dit concert  dat wij voor u brengen in Huissen zal de rijke traditie van de Veertigdagentijd te horen zijn. Zo luistert u naar klaagzangen en jubelzangen. Naar ingetogen, hartverscheurende lijdensliederen en opgetogen oproepen het leven te vieren.

Van rouw naar leven, van afscheid naar vreugde, van angst naar Liefde. Het is er allemaal.

Het Arnhems Slavisch Koor is in 1970 het ASK mede opgericht door Jevgeni de Firsoff, een uitgeweken Rus. Na de dood van Firsoff in 1976 werd het koor door diverse dirigenten geleid. Inmiddels heeft het ASK bekendheid gekregen door optredens in binnen- en buitenland. Onze laatste CD, waarop de Vespers van Archangelski is als eerste gepresenteerd in deze kapel.

Het Arnhems Slavisch Koor is een gemengd koor en telt rond 32 leden, waarvan velen al jaren in het koor zingen. Het ASK stelt zich ten doel bekendheid te geven aan de Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek. Het ASK organiseert concerten en werkt mee aan concerten.

Het ASK staat onder de bezielende leiding van Svetlana van Wielink. Svetlana van Wielink, geboren in Sint-Petersburg, volgde van 1984 tot 1988 een opleiding tot muzieklerares en koordirectie. Vervolgens is zij opgeleid tot dirigent aan het Saint-Petersburg Institute of Culture. In die tijd was zij dirigent van een kerkkoor en zangeres in een professioneel koor. In Nederland heeft zij diverse koren.

Voor meer info zie www.svetlana.vanwielink.nl of www.arnhemsslavischkoor.nl


Meer informatie

Kosten

  • Voorverkoop  € 10,-
  • Verkoop aan de deur  € 12,50

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld