MENU

Creatieve workshop Herinnering in beeld

De retraite van juli is geannuleerd. Je kunt je wel aanmelden voor november.
Deze dagen staat in het teken van de herinnering aan iemand die je lief is (geweest), iemand van wie je afscheid hebt moeten nemen. Het voorwerp dat met je dierbare is verbonden, is aanleiding om je relatie met en herinnering aan de ander op creatieve wijze te onderzoeken en verbeelden. Een levend onderzoek met schilderen en schrijven, uitwisseling en momenten van StilZijn.


“Afscheid nemen is de geboorte van de herinnering”
Salvador Dali

Verdriet na verlies is normaal. Maar waar het blijft, kan het je verduisteren waardoor je niet meer vrij en voluit leeft. Mogelijk kunnen deze dagen je enigszins verlichten via de verbeelding.
Het theelepeltje van oma, de jas van je partner, de hamer van vader….het zijn tastbare herinneringen, die dit weekend hun eigen rol spelen. Het geliefde voorwerp is aanleiding om jou in het licht te zetten en je aandacht te richten op de persoon, die je los hebt moeten laten.

Ik nodig je uit vanuit je hart, op een intuïtieve manier, met je voorwerp in gesprek te gaan. Om de blik naar binnen te richten en jezelf via het voorwerp uit te drukken in beweging, woord en beeld. Creatief vormgeven kan je helpen om je eigen ideeën los te laten en jezelf te verrassen.

Ik ga ervan uit dat er veel (levens)kennis en kunde aanwezig is wanneer je een groep mensen bij elkaar zet. Laten we daar gebruik van maken en elkaar bemoedigen. 

“Schilderen is doen en ‘niet doen’; bewegen en je laten bewegen, zichtbaar maken wat jou beweegt.
Het is een inzoomen en uitzoomen, het gaat over het detail en het grote, over jij in de wereld.
Je uitdrukken via de Dingen”

Werkwijze
Bij de start maak je je eigen werkplek in de ruimte waar we zijn. Dat wordt de thuishaven in de week, je eigen’ atelier’. Met gerichte opdrachten en feedback maak je je werkstukken. Dat werken op jezelf wisselen we regelmatig af met samen zijn en spreken in de kring. Je bevraagt elkaar op wat je ziet, we bespreken de betekenis van wat er ontstaat. Je persoonlijke teken-dagboek is het gereedschap om je eigen creatieve proces in deze dagen te verdiepen en te verbeelden.

Vanzelfsprekend volgen we het dagritme van het klooster en de maaltijden op vaste momenten. Daarnaast hebben we een eigen structuur en ritme van in- en uitzoomen. Van werken in de kring en werk op jezelf.


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 4 november 19.30 uur t/m zondag 6 november 2022 16.00 uur
    Code: 22153

Kosten

  • € 289,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 369,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 399,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Marlieke Overmeer, startte haar loopbaan als docent omgangskunde en drama in het onderwijs. Daarna werkte zij als communicatietrainer en coach voor verschillende organisaties. Vanaf 1996 heeft zij zich geheel gewijd aan beeldende kunst. Haar workshops zijn vrucht van haar werk- en levenservaringen. Zie www.marliekeovermeer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld