MENU

Zomerweek Levenslust

In deze inspirerende zomerweek gaan we meer levenslust vrijmaken door te onderzoeken wat je tegenhoudt en ontdekkingen te vieren.


Levenslust
Er is nog zomer en genoeg
wat zou het loodzwaar
tillen zijn wat een gezwoeg
als iedereen niet iedereen ter wille
was als iedereen niet iedereen
op handen droeg.

Judith Herzberg (1934) 

Genieten met je ‘imperfecties’
Soms brengt het leven je ervaringen naar je hart. Volle en rijke, die blijdschap en levenslust brengen, en misschien wat avontuur. Ervaringen die je voor altijd wil bewaren. 
En soms kom je ervaringen tegen die je liever niet had gewild. Die vooral pijnlijk en verdrietig zijn, of te groot om in een keer te verwerken. Die je misschien snel achter je zou willen laten. 
Het leven biedt ervaringen waarmee we leven en leren leven. En alle ervaringen bij elkaar hebben een weerslag op ons lichaam en onze geest. En dat laat zich zien in hoe we functioneren op het werk of in het gezin. 
Wanneer we met wat er in ons leeft kunnen zijn, dan groeien we. En dat is niet altijd gemakkelijk. Soms stoppen we iets liever weg. Waarmee we soms ook meer dan dat verstoppen. En dat laat zich zien in hoe we omgaan met elkaar.

Voor wie
Merk je dat je minder vrij voelt dan je zou willen?
Ga jij soms lang in de versnelling of extra harder werken om iets op te lossen?
Merk je verhoogde spanning, dat je op je tenen loopt of ontzettend je best doet?
Voel je je moe, gefrustreerd, machteloos, misschien wel eenzaam?
Helpt vakantie wel, maar is dat maar voor even?
Verlang je vooral naar meer rust, ruimte en balans in je leven? Meer vrijheid, innerlijke kracht en al je persoonlijke kleuren kunnen leven?

Tijdens deze 5daagse besteden we aandacht aan diep verbinden met jezelf; wat er in je leeft en hoe je daar mee om wilt gaan op een manier die vrijer maakt en meer gezond is voor jezelf en je omgeving. En weet, je bent er niet alleen in, we hebben ook elkaar. Om in alle oprechtheid te delen, te leren en te spelen.

Meer leven in je leven
We geven ruimte aan wat in het moment opkomt en gehoord en gezien wil worden.

 • Je lichtheid, impulsen, sensitiviteit en kracht
 • Je oordelende gedachten, weerstand, verdriet, irritatie of frustratie
 • Je stilte, je verlangens en je woeste stroom
 • Je kracht, creativiteit, verwondering, blijdschap en het vieren


We exploreren en maken vrij. Zodat je er uiteindelijk wat makkelijker mee verder kunt of juist iets kan laten gaan. Door toe te staan dat het er mag zijn creëer je ruimte in je lichaam en ruimte in je ziel. Daarmee breng je meer delen van jezelf tot leven. En dat geeft toegang tot een groter of ander potentieel.

Hoe
Aan de hand van dag thema’s gaan we op onderzoek, steeds in het hier en nu. Mogelijke dag thema’s kunnen zijn: Authenticiteit, Vrijheid, Balans, Avontuur of Verbinding. Daarbij gebruiken we technieken uit o.m. mindfullnes, nonviolent communication en systemisch opstellingswerk. We werken met meditatie, inquiry’s, deelrondes, muziek en stilte. Met dans, beweging en vormgeven met materialen als bv. krijt en verf. Alles om zoveel als mogelijk het lichaam voor ons te laten spreken zodat ons hoofd niet de enige wegwijzer zal zijn.

Steeds meer vrij maken van jouw Levenslust, daar hoort ook lichtheid, spelen en plezier bij, het is tenslotte zomer!

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We zijn enorm blij vanaf juni weer gasten te kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan de zomerweek:

“Een heel bijzondere ervaring, waarin ik mijzelf veel beter heb leren kennen. En vertrouwen heb dat ik in toekomstige situaties mijn gevoel beter kan herkennen en kan uiten met respect voor de ander”. (Marlous v. O.)

“De ideale manier om op een intensieve en toch ontspannen manier te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Helmie’s persoonlijkheid, warmte, aandacht, manier van werken en de ambiance hielpen hierbij enorm”. (Peter v. D.)

“Ontzettend leerzaam, ik begrijp nu beter hoe te volgen wat ik nodig heb”. (Muriel O.)

“Een veilige en warme omgeving waar ik veel cadeaus kon uitpakken”. (Jo M.)


Meer informatie

Datum

 • Zondag 19 juli 19.30 uur t/m vrijdag 24 juli 2020 13.30 uur
  Code: 20189

Kosten

 • € 596,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 686,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 776,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle kamers inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Helmie Willems
  , coach, trainer, begeleider en levenswandelaar. In haar beroepsleven heeft zij steeds keuzes gemaakt vanuit innerlijke bezieling en verbondenheid. In de loop der tijd is het verlangen naar verbinden en willen bijdragen aan het herstellen van relaties en helen van pijn een warm aandachtspunt geworden. www.stilts.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld