MENU

Driedaagse Bij-Zinnen-komen

Bijspijkerdagen voor geestelijk verzorgers.
Drie inspirerende dagen voor geestelijk verzorgers en belangstellenden. In deze 3e editie van bij-Zinnen-komen kunt u de belangrijkste recente ontwikkelingen in zingeving, spiritualiteit en geestelijke verzorging opsnuiven, spreeksters leren kennen en met collega's van gedachten wisselen.
Accreditatie door SKGV is in aanvraag.

Kijk ook bij de Driedaagse Bij-Zinnen-komen van 9-11 november 2022

Programma:

Zondagavond
Hoe profileer jij je als geestelijk verzorger? Anne Stael
Het vak van geestelijk verzorger verandert. Naast de één op één begeleiding wordt er vaak veel meer verwacht van een Gv-er. Hoe profileer jij je in je organisatie of als ZZP-er? We gebruiken deze ochtend om je als GV-er beter zichtbaar te maken op een manier die bij jou en je organisatie past.

Anne Stael, heeft een eigen bedrijf Zingeving en zakelijkheid en ondersteunt GV-ers bij ondernemingsvaardigheden.

Maandagmorgen
Stel dat je na je dood één herinnering mee mag nemen naar de eeuwigheid, welke kies je dan? Jacky van Goor
Deze vraag stelde Jacky van de Goor aan honderden mensen. In haar promotieonderzoek ontwikkelde ze een methode die mensen helpt om de betekenis van deze herinnering te duiden, en die hen verbindt met zichzelf, met de ander én met de opgave waar zij voor staan. In deze workshop deelt Jacky deelt de belangrijkste bevindingen van haar onderzoek, en ervaar je zelf de kracht van het werken met betekenisvolle herinneringen.

Jacky van de Goor werkt leiderschapstrainer, auteur en coach vanuit haar eigen bureau Legende en is als docent verbonden aan de master Positive Psychology and Well-being van Tilburg University.

Maandagmiddag
Mediteren is niet wat je denkt! Rawie Sewnath
Volgens de hindoe filosofie is ons denken oftewel het ego (ahamkara) een obstakel om in contact te komen met dat wat je ten diepste bent. Denken is onderhand bijna de grootste verslaving geworden waar mening mens onder lijdt. Boeddhisten hebben een wat andere mening en staan meer bekend om mindfulness. Maar meditatie is van alle tijden en culturen. In deze workshop zul je naast theorie/filosofie kennismaken met meditatie in de praktijk en hoe je dat heel simpel kan inzetten in je dagelijkse werk.

Rawie Sewnath is spiritual counselor/geestelijk verzorger, meditatieleraar en numeroloog. Hij heeft een eigen meditatiesyllabus geschreven waarin op treffende wijze de ins en outs, de do's en dont's van meditatie worden uiteengezet.

Maandagavond
Toepassen Richtlijn spirituele zorg in jouw praktijk. Joep van de Geer
Zorgmedewerkers die geschoold zijn in toepassing van de Richtlijn Spirituele Zorg besteden meer aandacht aan de behoeften en vragen van patiënten op dit terrein en verhogen daarmee de kwaliteit van de zorg. Joep vertelt over de conclusie van zijn promotieonderzoek en we gaan praktisch aan de slag hoe jij de richtlijn zou kunnen toepassen op jouw werkplek.

Joep van de Geer is beleidsmedewerker bij Agora en in 2017 gepromoveerd op de richtlijn spirituele zorg. 

Dinsdagmorgen
Nieuwe technologische mogelijkheden, een zorg of zegen voor geestelijk verzorgers? Marianne Boenink
Nieuwe technologische mogelijkheden, zoals het gebruik van data en algoritmes gaan vaak gepaard met rooskleurige toekomstvisoenen; ze zouden bijvoorbeeld betere afstemming op de behoefte van de patiënt mogelijk maken. Daarachter zitten specifieke opvattingen over wat ‘goede zorg’ is, die op weer wordt gevoed door bepaalde manieren van denken over (onder meer) ziekte, gezondheid en menselijkheid. Marianne analyseert zulke vooronderstellingen en onderzoekt welke invloed ze kunnen hebben op de realisatie van waarden in de zorg en de rol van de geestelijk verzorger.

Prof.dr. Marianne Boenink houdt zich als hoogleraar Ethiek van de gezondheidszorg bezig met ethische vragen en dilemma’s in de zorg.

Dinsdagmiddag
Vrijmoedig spreken.  Anne Spies
Praten is dé core business van geestelijk verzorgers. Hoe presenteer je jezelf, wat zeg je en hoe? Anne Spies leert ons hoe je kalm en trefzeker het woord kan nemen. Hoe maak je het voor jezelf comfortabel en voor de luisteraars aangenaam en boeiend?

Anne Spies, Spies&Spreken is echt, eerlijk en bemoedigend. Werken met Anne betekent verbondenheid met jezelf en met je gehoor met aandacht voor je stem, volume en houding, afgewisseld met levendige praktijkvoorbeelden en een beetje theorie.

Einde 16 uur.

Andere programma's voor geestelijk verzorgers:
Driedaagse retraite Werken vanuit je stille bron
Februari en november 2023


Meer informatie

Datum

 • Zondag 12 februari 19.30 uur t/m dinsdag 14 februari 2023 16.00 uur
  Code: 23181

Kosten

 • Deelname particulieren:  € 409,-
 • Deelname via organisatie:  € 675,-
 • Inclusief 9% BTW en verblijf op een 1pk.

Begeleiding


 • Anne Stael


  Joep van de Geer


  Jacky van de Goor


  Rawie Sewnath


  Anne Spies

  Marianne Boenink

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld