MENU

Creatieve najaarsretraite 'De schoonheid van imperfectie'

Met beeldende middelen gaan we op speelse manier de schoonheid van imperfectie verkennen. Het wordt een lichtvoetige ontdekkingstocht vol oefeningen in de kunst van fouten durven maken.
Werkvormen: Tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.


 

Inhoud
Iedereen kent het gevoel wel,als iets niet lukt kun je je klein en dom voelen, zeker als een ander het ziet. Je wilt wel door de grond zakken van schaamte. Niemand maakt graag fouten. Dit heeft als gevolg dat je je spontaniteit verliest uit angst om te falen.
Tijdens dit weekeinde gebruiken we beeldende middelen om op speelse wijze imperfect te durven zijn in wat je doet. Je wordt uitgenodigd om gewoon maar te doen en te zien waar je uitkomt. Er kan ruimte ontstaan om vrij te spelen. Ruimte waarin je anders naar jezelf kunt (gaan) kijken. Ruimte voor acceptatie van de unieke mens die jij bent: handig en onhandig, zeker en onzeker, mislukt en succesvol. Geniet van de mens die je bent in al haar facetten en zeg 'JA' tegen jezelf.

Ben jij nieuwsgierig naar de schoonheid van jouw imperfectie en wil je dit op beeldende wijze verkennen, dan nodig ik je van harte uit.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Programma
Zondag middag

16.00 - 17.30 uur Creatieve kennismaking met elkaar en met het thema

Zondagavond
20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig

Overige dagen:
Ochtend programma 
9.30 - 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verkennen van het thema

Middag programma
Aanvang middagprogramma wordt iedere dag vastgesteld

Avondprogramma
20.00 - 21.30 uur  Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Woensdagochtend
10.00 - 12.30 uur Creatieve afronding van deze dagen.

Eerdere ervaringen van deelnemers kun je terug vinden op mijn site: www.connybrouwer.nl


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Conny Brouwer, kunstzinnig dynamisch coach en docent. Zij heeft opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie en counseling gebruik makend van creatieve werkvormen.
    www.connybrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld