MENU

Creatieve retraite Zomerse verlangens

Een speels en creatief weekeinde waarin je jouw verlangen verkent om te spelen zonder presteren, te dansen en te bewegen, je volledig vrij te voelen vanuit je ziel en van daaruit in de ontmoeting te treden.  


Met verschillende werkvormen zoals:  creatief (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) dans en verstilling.

'Je hoeft niets te doen om te Zijn wie je bent.'

Herken je het verlangen om het kind in jou weer de ruimte te geven, te spelen zonder presteren, te dansen en te bewegen, je volledig vrij te voelen vanuit je ziel, gewoon jezelf te zijn?

Herken je het verlangen om vanuit de authentieke ontmoeting met jezelf, ook de ander te ontmoeten van mens tot mens, van hart tot hart? Dan is dit weekeinde misschien iets voor jou.

Kom in beweging en ontdek jouw palet aan kleuren. Iedereen kan tekenen, schilderen en boetseren. Als kind deed je dit zonder oordeel. Je kunt het zelfs met je ogen dicht. En alles wat je maakt is goed.

Heb je behoefte aan een nieuwe impuls en verdieping en ben je bereid de ontmoeting met jezelf aan te gaan dan ben je van harte welkom.

Degenen die eerder een creatieve zomerworkshop hebben gevolgd worden ook van harte uitgenodigd. Het programma wordt tijdens het weekeinde afgestemd op de deelnemers.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig. Ook wanneer je fysiek niet in staat bent om alle oefeningen mee te doen ben je van harte welkom.

Programma
Vrijdagavond (19.30 - 21.30 uur)
Kennismaking met elkaar en met het thema
Zaterdagochtend (9.30 - 12.30 uur)
Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verkennen van jouw zomerse verlangen
Zaterdagmiddag (15.30 - 17.30 uur)
Verdere verkenning van jouw zomerse verlangen
Zaterdagavond (20.00 - 21.30 uur) 
Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?
Zondagochtend 
Vrije ochtend met de mogelijkheid om de eucharistieviering bij te wonen.
Zondagmiddag (14.30 - 17.30 uur) 
Verdere verkenning van jouw zomerse verlangen.
Zondagavond (20.00 - 21.30 uur) 
Een creatieve ontmoeting
Maandagochtend (10.00 - 12.30 uur) 
Creatieve afronding van het weekeinde

Het programma wordt tijdens het weekeinde afgestemd op de deelnemers.


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Conny Brouwer, kunstzinnig dynamisch coach en docent. Zij heeft veel ervaring opgedaan met het geven van cursussen. Zelf volgde ze opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling en diverse creatieve werkvormen.
    www.connybrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld