MENU

Schilderen met Hart en Ziel: In de spiegel van je ziel

Al schilderend gaan we op zoek naar de spiegel van jouw ziel, waarbij we ons laten leiden door de eerste ingevingen die nog niet verkleurd zijn door gedachten. Een inspirerend weekend waarin beelden vertellen wie jij bent. Ervaring met schilderen is niet nodig.Duizend jurken op één dag - Gitta

In dit weekend gaan we al schilderend op zoek naar de spiegel van jouw ziel. Het wordt een zoektocht met kleuren, vormen en technieken die leiden tot een schilderij dat klopt met dat wat je wilt uitdrukken. Je laat je leiden door je eerste ingevingen die nog niet verkleurd zijn door je gedachten. Dat wat aandacht vraagt in jezelf of waar je graag aandacht aan wilt besteden.

Beelden ontstaan uit een laag die voorbij het bewuste verstand ligt. Daarmee vertellen ze je ook andere aspecten van jezelf waar je wellicht nog geen woorden voor hebt. Door in dialoog te gaan met het schilderij dat je aan het maken bent, kom je meer van jezelf te weten door te kijken en te luisteren naar dat wat zich voor je ogen voltrekt op het schildersdoek. Belangrijk is dat je je niet laat leiden door oordelen zoals mooi of lelijk, en goed of fout.

Aan het begin van dit weekend stellen we onszelf aan elkaar voor aan de hand van een meegebracht symbool dat dierbaar is voor jou. Het symbool kan je ook helpen om vorm te geven aan je schilderij. Daarna gaan we in een ontspannen sfeer aan het werk. Door middel van oefeningen met muziek en uitleg over het gebruik van materialen, technieken en kleuren, gaan we aan de slag. Het gebruik van materialen in je schilderij zoals zand, of iets uit de natuur, een stukje stof, een afbeelding uit een tijdschrift, een foto, behoort tot de mogelijkheden. Experimenteren met materialen en technieken is een wezenlijk onderdeel van schilderen en leert je mogelijkheden ontdekken die je daarvoor nog niet kende. 

Er is veel ruimte voor individuele begeleiding waarbij we samen kijken naar het schilderij in wording en zoeken naar dat wat jouw creatie nodig heeft. Ook is er is voldoende ruimte om inspiratie op te doen door bijvoorbeeld een wandeling te maken in de kloostertuin of deel te nemen aan de vieringen in het klooster.

De avonden worden in samenspraak ingevuld. Er bestaat de mogelijkheid om verder te werken aan het schilderij of om tijd voor jezelf te nemen.

Aan het einde van het weekend gaan we de schilderijen gezamenlijk bekijken. Je kunt woorden geven aan je beleving van het schilderen zélf, maar ook aan het beeld dat je hebt gemaakt. Zo inspireren we elkaar en geef je ruimte aan jouw hart en ziel.

Ervaring met schilderen is niet nodig om deel te nemen aan dit weekend.
Laat je verrassen door wat het penseel en de verf je gaan vertellen!


Meer informatie

Kosten

Begeleiding


  • Gitta, kunstenares verbonden aan het Dominicanenklooster

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld