MENU

Weekend Over Kiezen en Zijn

We bezinnen ons op speelse wijze op het thema Kiezen en kijken op een frisse manier naar eigen vragen via woord en beeld. Een levend onderzoek met schilderen en schrijven, uitwisseling en momenten van stil zijn.


“Je kunt ook leven met de vraag in plaats van genoegen te nemen met een gemakkelijk antwoord.” Rilke

Ieder mens maakt keuzes, elke dag. Soms is het duidelijk wat je kiezen moet. Vaak weet je pas achteraf of je keuze de juiste was. Deze workshop is er, voor wie moeilijk kiezen een terugkerend thema is. Voor als je voor een keuze staat en/of je meer bewust wilt worden over hoe je dat in je leven doet, voor wie meer ontspannen met keuzes om wilt gaan.

Kleine keuzes maken we ongeveer 200 keer per dag. Daarnaast staan we voor grote keuzes, die van invloed zijn op onze toekomst.

Hoe weet je of je de juiste keuzes maakt, hoe doen anderen dit, kun je zelf kiezen wie je bent?

Welke vraag speelt op dit moment in mijn leven? Wat was je makkelijkste keuze ooit?, Hoe is het om geen keuze te hebben?, Hoe weet je wat de juiste keuze is, hoe doen anderen dit?, Valt er iets te kiezen? Laat je toeval toe?  Kun je zelf kiezen wie je bent?. Dit zijn een aantal leidende vragen voor levend onderzoek in deze workshop.

Laat je spelenderwijs verrassen. Zo doet het je opnieuw ontdekken en zien.
Het gaat deze dagen niet om het vinden van een concrete oplossing voor je vragen.
Mogelijk krijg je een andere kijk op je vraagstelling en vinden de antwoorden jou.

Ik ga er vanuit dat er veel (levens)kennis en kunde aanwezig is wanneer je een groep mensen bij elkaar zet. Laten we daar gebruik van maken.

Als ik beweeg
Beweegt de wereld

Wat beweegt mij
Door wie word ik bewogen

Ik beweeg mij
In mijn vraag


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 23 augustus 19.30 uur t/m zondag 25 augustus 2019 16.30 uur
    Code: 19213 GEANNULEERD

Kosten

Begeleiding


  • Marlieke Overmeer, startte haar loopbaan als docent omgangskunde en drama in het onderwijs. Daarna werkte zij als communicatietrainer en coach voor verschillende organisaties. Vanaf 1996 heeft zij zich geheel gewijd aan beeldende kunst. Haar workshops zijn vrucht van haar werk- en levenservaringen. Zie www.marliekeovermeer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld