MENU

Creatieve workshop Herinnering in beeld

Deze workshop staat in het teken van de herinnering aan iemand die je lief is (geweest), iemand van wie je afscheid hebt moeten nemen. Het voorwerp dat met je dierbare is verbonden, is aanleiding om je relatie met en herinnering aan de ander op creatieve wijze te onderzoeken en verbeelden. Een levend onderzoek met schilderen en schrijven, uitwisseling en momenten van StilZijn.


“Afscheid nemen is de geboorte van de herinnering”
Salvador Dali

Verdriet na verlies is normaal. Maar waar het blijft, kan het je verduisteren waardoor je niet meer vrij en voluit leeft. Mogelijk kunnen deze dagen je enigszins verlichten door het in beeld brengen van je herinneringen. 
Het theelepeltje van oma, de jas van je partner, de hamer van vader….het zijn tastbare herinneringen, die dit weekend hun eigen rol spelen. Het geliefde voorwerp is aanleiding om jou in het licht te zetten en je aandacht te richten op de persoon, die je los hebt moeten laten.

Ik nodig je uit vanuit je hart, op een intuïtieve manier, met je voorwerp in gesprek te gaan. Om de blik naar binnen te richten en jezelf via het voorwerp uit te drukken in beweging, woord en beeld. Creatief vormgeven kan je helpen om je eigen ideeën los te laten en jezelf te verrassen.

Ik ga ervan uit dat er veel (levens)kennis en kunde aanwezig is wanneer je een groep mensen bij elkaar zet. Laten we daar gebruik van maken en elkaar bemoedigen. 

“Schilderen is doen en ‘niet doen’; bewegen en je laten bewegen, zichtbaar maken wat jou beweegt.
Het is een inzoomen en uitzoomen, het gaat over het detail en het grote, over jij in de wereld.
Je uitdrukken via de Dingen”


Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

  • Dinsdag 14 december 14.00 uur t/m donderdag 16 december 2021 13.30 uur
    Code: 21167

Kosten

  • € 288,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 348,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 398,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Marlieke Overmeer, startte haar loopbaan als docent omgangskunde en drama in het onderwijs. Daarna werkte zij als communicatietrainer en coach voor verschillende organisaties. Vanaf 1996 heeft zij zich geheel gewijd aan beeldende kunst. Haar workshops zijn vrucht van haar werk- en levenservaringen. Zie www.marliekeovermeer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld