MENU

Weekend Tekenen en schilderen met Hundertwasser

Tekenen en schilderen met Hundertwasser als inspiratiebron.
Aan de hand van verschillende opdrachten met diverse materialen gaan we op een vrije manier, een beetje in de sfeer van hoe Hundertwasser werkte, of soms vanuit zijn gedachtegoed, zelf aan het tekenen en schilderen.


Hundertwasser is een kunstenaar die heel kleurig werk maakte. Hij deed veel met spiraalvormen. De spiraal stond voor hem voor “het leven”. Een levenskunstenaar die ook veel met de natuur had. Verder ontwierp hij heel kleurige huizen die nog te bewonderen zijn in Wenen. Zijn huizen getuigen van zijn levensvisie. In St.Gerlach (Limburg) is na zijn dood nog een van zijn laatste ontwerpen uitgevoerd.

De cursus Hundertwasser gaat over spiralen, uientorens, huizen en steden, tranen en regendruppels, portretten en maskers en de natuur. Het is één grote stroom en je mag meestromen.

Ik vertel steeds kort iets over het onderwerp, soms leg je je eigen ervaring ernaast. En daarna gaan we aan de slag. Je hoeft niet bekend te zijn met Hundertwasser of goed te kunnen tekenen of schilderen. Iedereen kan meedoen. We gaan iets creëren vanuit een herkenbare symboliek waardoor je in je eigen stroom komt. 
Het is niet de bedoeling dat wij zijn werk gaan kopiëren. Ik geef steeds verschillende opdrachten met verschillende materialen die we op onze eigen manier een beetje in zijn sfeer of soms vanuit zijn gedachtegoed gaan uitwerken.

Vrijdagavond 19.30 – 22.15 uur
Welkom en kennismaking.
De documentaire bekijken over Hundertwasser.
Zelf aan de slag met stromingsbeelden.

Zaterdagochtend 10.00 – 12.15 uur
Spiralen.
Zaterdagmiddag 14.45 – 17.15 uur
Regendruppels en tranen.
Zaterdagavond 19.45 – 22.00 uur
Stad met huizen en uientorens.

Zondagochtend 10.00 – 12.15 uur
Portretten, maskers en hoeden.
Zondagmiddag 13.45 – 16.00
Bomen.

Afsluiting.

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We zijn enorm blij vanaf juni weer gasten te kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

 • Vrijdag 9 oktober 19.30 uur t/m zondag 11 oktober 2020 16.00 uur
  Code: 20195

Kosten

 • € 288,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 338,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 388,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle kamers inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Sandra Frölich
  heeft een eigen praktijk als psychosociaal therapeut beeldend in Enschede. Zij werkt op basis van Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Daarnaast is zij als docent-ontwikkelaar verbonden aan Vrije Academie ’t Pad in Opheusden en verzorgt zij regelmatig trainingen en cursussen, waaronder een schrijf- en herstelcursus voor mantelzorgers in opdracht van MIND Ypsilon. Meer informatie: www.eigenzininzijn.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld