MENU

Weekend Tekenen en schilderen met Hundertwasser

Tekenen en schilderen met Hundertwasser als inspiratiebron.
Aan de hand van verschillende opdrachten met diverse materialen gaan we op een vrije manier, een beetje in de sfeer van hoe Hundertwasser werkte, of soms vanuit zijn gedachtegoed, zelf aan het tekenen en schilderen.


Hundertwasser is een kunstenaar die heel kleurig werk maakte. Hij deed veel met spiraalvormen. De spiraal stond voor hem voor “het leven”. Een levenskunstenaar die ook veel met de natuur had. Verder ontwierp hij heel kleurige huizen die nog te bewonderen zijn in Wenen. Zijn huizen getuigen van zijn levensvisie. In St.Gerlach (Limburg) is na zijn dood nog een van zijn laatste ontwerpen uitgevoerd.

De cursus Hundertwasser gaat over spiralen, uientorens, huizen en steden, tranen en regendruppels, portretten en maskers en de natuur. Het is één grote stroom en je mag meestromen.

Ik vertel steeds kort iets over het onderwerp, soms leg je je eigen ervaring ernaast. En daarna gaan we aan de slag. Je hoeft niet bekend te zijn met Hundertwasser of goed te kunnen tekenen of schilderen. Iedereen kan meedoen. We gaan iets creëren vanuit een herkenbare symboliek waardoor je in je eigen stroom komt. 
Het is niet de bedoeling dat wij zijn werk gaan kopiëren. Ik geef steeds verschillende opdrachten met verschillende materialen die we op onze eigen manier een beetje in zijn sfeer of soms vanuit zijn gedachtegoed gaan uitwerken.

Vrijdagavond 19.30 – 22.15 uur
Welkom en kennismaking.
De documentaire bekijken over Hundertwasser.
Zelf aan de slag met stromingsbeelden.

Zaterdagochtend 10.00 – 12.15 uur
Spiralen.
Zaterdagmiddag 14.45 – 17.15 uur
Regendruppels en tranen.
Zaterdagavond 19.45 – 22.00 uur
Stad met huizen en uientorens.

Zondagochtend 10.00 – 12.15 uur
Portretten, maskers en hoeden.
Zondagmiddag 14.45 – 17.15 uur
Bomen
Zondagavond 19.45 – 22.00 uur
Zilver en goud

Maandagochtend 10.00 – 12.15 uur
Groeivormen
Maandagmiddag 13.45 – 16.00 uur
Afronding

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Kosten

  • € 395,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 455,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 525,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Magda Vlasblom
     werkt als biografisch coach in haar eigen praktijk. Naast de gesprekken die zij voert met mensen over hun levensloop en het geven van cursussen autobiografisch schrijven is zij de laatste jaren zich gaan verdiepen in het in beeld brengen van de levensloop d.m.v. tekenen en schilderen. Opleidingen: Biografiek en Teken en schilderopleiding. Vrije academie.
    www.magdavlasblom.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld