MENU

Weekend Tekenen en schilderen met Hundertwasser

Tekenen en schilderen met Hundertwasser als inspiratiebron.
Aan de hand van verschillende opdrachten met diverse materialen gaan we op een vrije manier, een beetje in de sfeer van hoe Hundertwasser werkte, of soms vanuit zijn gedachtegoed, zelf aan het tekenen en schilderen.


Hundertwasser is een kunstenaar die heel kleurig werk maakte. Hij deed veel met spiraalvormen. De spiraal stond voor hem voor “het leven”. Een levenskunstenaar die ook veel met de natuur had. Verder ontwierp hij heel kleurige huizen die nog te bewonderen zijn in Wenen. Zijn huizen getuigen van zijn levensvisie. In St.Gerlach (Limburg) is na zijn dood nog een van zijn laatste ontwerpen uitgevoerd.

De cursus Hundertwasser gaat over spiralen, uientorens, huizen en steden, tranen en regendruppels, portretten en maskers en de natuur. Het is één grote stroom en je mag meestromen.

Ik vertel steeds kort iets over het onderwerp, soms leg je je eigen ervaring ernaast. En daarna gaan we aan de slag. Je hoeft niet bekend te zijn met Hundertwasser of goed te kunnen tekenen of schilderen. Iedereen kan meedoen. We gaan iets creëren vanuit een herkenbare symboliek waardoor je in je eigen stroom komt. 
Het is niet de bedoeling dat wij zijn werk gaan kopiëren. Ik geef steeds verschillende opdrachten met verschillende materialen die we op onze eigen manier een beetje in zijn sfeer of soms vanuit zijn gedachtegoed gaan uitwerken.

Vrijdagavond 19.30 – 22.15 uur
Welkom en kennismaking.
De documentaire bekijken over Hundertwasser.
Zelf aan de slag met stromingsbeelden.

Zaterdagochtend 10.00 – 12.15 uur
Spiralen.
Zaterdagmiddag 14.45 – 17.15 uur
Regendruppels en tranen.
Zaterdagavond 19.45 – 22.00 uur
Stad met huizen en uientorens.

Zondagochtend 10.00 – 12.15 uur
Portretten, maskers en hoeden.
Zondagmiddag 13.45 – 16.00
Bomen.

Afsluiting.


Meer informatie

Data

 • Vrijdag 3 juli 19.30 uur t/m zondag 5 juli 2020 16.00 uur
  Code: 20188
 • Vrijdag 9 oktober 19.30 uur t/m zondag 11 oktober 2020 16.00 uur
  Code: 20195

Kosten

Begeleiding


 • Magda Vlasblom
   werkt als biografisch coach in haar eigen praktijk. Naast de gesprekken die zij voert met mensen over hun levensloop en het geven van cursussen autobiografisch schrijven is zij de laatste jaren zich gaan verdiepen in het in beeld brengen van de levensloop d.m.v. tekenen en schilderen. Opleidingen: Biografiek en Teken en schilderopleiding. Vrije academie.
  www.magdavlasblom.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld