MENU

Creatieve midweek Zomerretraite Een kleurrijke ontdekkingstocht

Op speelse, creatieve wijze ga je op ontdekkingstocht naar jouw ware kleur en vorm. Wie ben je, wanneer je expressie geeft aan de mens die je ten diepste bent? Verwonder je en laat je verrassen over dat wat ontstaat. Werkvormen: Tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.
Inhoud

Vol verwondering kijken, voelen, luisteren en aanraken. Daar nodigt de natuur in de zomer je toe uit. Bloemen bloeien in allerlei kleuren. Muggen dansen in de zon en het hooi geurt op het land. Het gras nodigt uit om er eens heerlijk in te gaan liggen. Alles in de natuur richt zich naar buiten. 

Ook jij wordt deze dagen uitgenodigd om spelenderwijs naar buiten te komen en te gaan genieten van de kleuren en vormen van jouw natuur. Iedereen is kleurrijk, of je nu meer ingetogen bent of meer naar buiten gericht, allemaal hebben we een eigen innerlijk kleurenpalet.  Welke kleuren horen bij jouw innerlijke natuur? Welke kleuren zijn zichtbaar aan de buitenkant en aan de binnenkant. En hebben jouw innerlijke kleuren ook een eigen taal en vorm. Wat heb jij nodig om helemaal tot jouw eigen kleuren - expressie te komen?

Creatief bezig zijn kan je in het hier en nu brengen en alle besef van tijd en omgeving doen verliezen. Laat je verrassen en verwonderen over dat wat je handen creëren. Ontdek de schoonheid van je ware kleur en vorm.

Herken je het verlangen om op creatieve en lichtvoetige wijze jouw mens-Zijn in kleur en vorm te gaan verkennen en ontdekken, dan nodig ik je van harte uit. Gun jezelf deze spelende ontdekkingstocht, verwonder je. 

Het programma wordt tijdens deze dagen afgestemd op de deelnemers. Ook als je eerder aan een creatieve (zomer) workshop hebt deelgenomen ben je van harte welkom.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Programma

Maandag
Middag 14.00 - 17.00  uur: Kennismaking met elkaar en met het thema
Avond  20.00 - 21.30 uur:  Afronding van de dag: een wat heeft nog aandacht nodig?

Dinsdag
Ochtend 9.30 - 12.30 uur: Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verkennen van het thema
Middag 15.30 - 17.30 uur: Verdieping van het thema
Avond 20.00 - 21.30 uur: Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Woensdag
Ochtend 9.30 - 12.30 uur: Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verkennen van het thema
Middag (aanvang wordt nog vastgesteld) Verdieping van het thema op eigen wijze
Avond  20.00 - 21.30 uur: Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Donderdag
Ochtend 10.00 - 12.30 uur: Creatieve afronding van deze dagen

Eerdere ervaringen van deelnemers kun je terug vinden op mijn site: www.connybrouwer.nl
 

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We zijn enorm blij dat we weer gasten kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.

 


Meer informatie

Datum

  • Maandag 31 augustus 14.00 uur t/m donderdag 3 september 2020 13.30 uur
    Code: 20258

Kosten

  • € 387,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 467,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 497,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Conny Brouwer, coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en methode Niek Brouw.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld