MENU

Creatieve Zomerretraite Genieten van jouw natuur

De programma's van juli en augustus zijn volgeboekt. U krijgt een plaats op de wachtlijst of u kunt zich aanmelden voor de Creatieve najaarsretraite Tijd van oogsten en loslaten van 17 oktober.
Op speelse, creatieve wijze ga je op ontdekkingstocht naar jouw ware natuur. Wie ben je, wanneer je expressie geeft aan de mens die je ten diepste bent? Verwonder je en geniet van dat wat ontstaat. Werkvormen: tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.
Inhoud
Vol verwondering kijken, voelen, luisteren en aanraken. Daar nodigt de zomerse natuur je toe uit. De warmte en het licht hebben de natuur geopend. Bloemen keren zich als het ware binnenstebuiten en richten hun hart naar de zon, ze vieren het leven in al hun kleurenpracht. In hun bloei zijn ze één en al expressie en denken niet na hoe ze bloem kunnen zijn. In al hun schoonheid zijn ze gewoon bloem.
Ook jij wordt deze dagen uitgenodigd om spelenderwijs naar buiten te komen en te genieten van jouw ware natuur. Het is de bron van onvoorwaardelijke liefde, stilte en innerlijke rust. Als je in contact bent met je ware natuur, kan je een ervaring van moeiteloosheid en levensvreugde ervaren. Helaas herkennen we onze ware natuur vaak niet of we vergeten dat deze altijd aanwezig is. Er is moed voor nodig om wie je denkt te zijn los te laten en ‘gewoon’ maar mens te ZIJN.

In het creatief bezig zijn kun je de schoonheid van je ware natuur gaan (her)ontdekken. Laat je verrassen en verwonderen over dat wat je handen creëren. Geniet van de vormen en kleuren die ontstaan. Zeg “JA” tegen jouw natuur.

Herken je het verlangen om op creatieve en lichtvoetige wijze jouw mens-Zijn te gaan verkennen, dan nodig ik je van harte uit. Gun jezelf deze spelende ontdekkingstocht en laat je verwonderen.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Programma

Maandagmiddag
15.00 - 17.30 uur Kennismaking met elkaar en met het thema

Maandagavond
20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Overige dagen:
Ochtend programma
9.30 - 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verkennen van het thema

Middag programma
Aanvang middagprogramma wordt iedere dag vastgesteld

WOENSDAGMIDDAG IS EEN VRIJE MIDDAG

Avondprogramma
20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Vrijdagochtend
10.00 - 12.30 uur Creatieve afronding van deze dagen

Eerdere ervaringen van deelnemers kun je terug vinden op mijn site: www.connybrouwer.nl

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona 
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

  • Maandag 16 augustus 15.00 uur t/m vrijdag 20 augustus 2021 13.30 uur
    Code: 21067

Kosten

  • € 519,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
  • € 619,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
  • € 679,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
  • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
  • Algemene voorwaarden

Begeleiding


  • Conny Brouwer, coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en methode Niek Brouw. Meer info: www.ConnyBrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld