MENU

Creatieve midweek Doen en laten

Met terugblikken en vooruit kijken. Met ruimte maken om iets nieuws laten ontstaan.
Je gaat beeldend werken met een aantal voorwerpen die in jouw leven hun waarde hebben gehad. Een levend en beeldend onderzoek waarin je met verschillende technieken de voorwerpen transformeert naar een nieuwe betekenis. Het werk geeft je nieuw zicht op bekende of onverwachte levensthema’s. 

Inhoud
Ter voorbereiding op de midweek, ga je thuis op zoek naar drie voorwerpen met een persoonlijke betekenis. Kledingstukken van jou of iemand die je lief is, een voorwerp dat al zo lang ergens slingert en steeds weer opduikt. En je zoekt een boek met afbeeldingen, dat  je gaat gebruiken voor nieuwe beelden. (catalogus, prentenalbum, kookboek).

Soms is tijd op te ruimen, tijd voor grote schoonmaak. Dat vraagt kijken en kiezen wat je meeneemt, wat je achterlaat of doorgeeft. Vaak vraagt het moed om dingen met hun eigen herinneringen los te laten. Of om te stoppen met alsmaar meer verzamelen. Het kiezen roept vragen op: waar ben ik aan gehecht? Wat geeft het me? Wat ruim ik op? Waar wil ik eigenlijk vanaf? Wat kom je zo uiteindelijk onder ogen?

In deze midweek ga je met verschillende technieken de voorwerpen bewerken. Je schildert, tekent, scheurt, naait of schrijft ermee. Ik nodig je uit te kijken door de ogen van een kunstenaar. Nieuwe beelden met nieuwe betekenissen in onder andere collages, schilderij en foto’s, laat je zo ontstaan.
Creatief vormgeven vraagt om je eigen ideeën los te. laten, buiten je kaders te kijken en jezelf te verrassen. Je gaat vanuit je hart, op een intuïtieve manier, met de voorwerpen in gesprek. Je richt de blik naar binnen en drukt jezelf opnieuw uit in beweging, woord en beeld. 

Werkwijze
Bij de start maak je je eigen werkplek in de ruimte waar we zijn. Dat wordt de thuishaven in de week, je eigen’ atelier’. Met gerichte opdrachten en feedback maak je je werkstukken. Dat werken op jezelf wisselen we regelmatig af met samen zijn en spreken in de kring. Je bevraagt elkaar op wat je ziet, we bespreken de betekenis van wat er ontstaat. Je persoonlijke teken-dagboek is het gereedschap om je eigen creatieve proces in deze dagen te verdiepen en te verbeelden. En het helpt je om je te bezinnen op wat je Doet en Laat. 

Vanzelfsprekend volgen we het dagritme van het klooster en de maaltijden op vaste momenten. Ook hebben we tijdens ons Doen en Laten een eigen structuur en ritme van in- en uitzoomen. Van werken in de kring en werk op jezelf.

Op zoek naar liefde, kwam ik langs mijn spullen en vond daar mijzelf

                                                                              Milly Koefoed-Beijerinck


Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona 
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Data

 • Maandag 1 augustus 19.30 uur t/m vrijdag 5 augustus 2022 16.00 uur
  Code: 22150
 • Maandag 19 december 19.30 uur t/m vrijdag 23 december 2022 16.00 uur
  Code: 22149

Kosten

 • € 477,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 577,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 627,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Marlieke Overmeer, startte haar loopbaan als docent omgangskunde en drama in het onderwijs. Daarna werkte zij als communicatietrainer en coach voor verschillende organisaties. Vanaf 1996 heeft zij zich geheel gewijd aan beeldende kunst. Haar workshops zijn vrucht van haar werk- en levenservaringen. Zie ook  www.marliekeovermeer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld