MENU

Creatieve najaarsretraite Tijd van oogsten en loslaten

Op beeldende en creatieve wijze gaan we jouw innerlijke herfst verkennen. Wat zou jij kunnen loslaten opdat je innerlijke contouren weer zichtbaar worden en er ruimte ontstaat om te gaan genieten van jouw oogst? Werkvormen: Tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.


Inhoud
Genieten in de herfst: vanuit het levenloos lijkende groen ontstaan prachtige, vlammende goudgele en rode kleuren. Bladeren vallen als vanzelf naar beneden. In de tuin kunnen verwilderde struiken en bomen gesnoeid worden. Het is de tijd van oogsten, snoeien en loslaten.
Op beeldende en creatieve wijze gaan we jouw innerlijke herfst verkennen. Wat zou je op dit moment kunnen zien als oogst in jouw leven? Welke vruchten kun je plukken en wat heeft nog rijpingstijd nodig?

De herfst is ook een tijd van loslaten. De oude vorm heeft zijn tijd gehad. Het blad valt en de boom wordt kaal. De contouren van de boom worden weer zichtbaar. Wat zou jij kunnen loslaten of snoeien, opdat jouw eigen contouren weer zichtbaar worden? Welke bezigheden, gewoonten of gedachten zijn verwilderd en mogen ruimte maken voor iets anders? Iets dat beter bij jou past en waar je blijer van wordt.

Wil jij op creatieve beeldende wijze jouw innerlijke herfst ontdekken, dan nodig ik je van harte uit.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Dagprogramma

Zondag
Avond 19.30 - 21.30 uur Kennismaking met elkaar en met het thema

Maandag
Ochtend 10.00 – 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag: op beeldende wijze verkennen van het thema
Middag 15.30 – 17.30 uur Verdieping van het thema
Avond 20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Dinsdag
Ochtend 9.30 - 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag; op beeldende wijze verkennen van het thema
Middag aanvang wordt nog vastgesteld; Verdieping van het thema op eigen wijze
Avond 20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Woensdag
Ochtend 10.00 – 12.30 Creatieve afronding van deze dagen

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona
We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.
Lees de laatste update van ons coronaprotocol op onze homepage. We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

 • Zondag 17 oktober 19.30 uur t/m woensdag 20 oktober 2021 13.30 uur
  Code: 21069

Kosten

 • € 359,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 439,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 469,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Conny Brouwer: coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en methode Niek Brouw. 
  www.connybrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld