MENU

Creatieve midweek zomerretraite Zeeen van tijd

Door je helemaal over te geven aan dat wat je handen creëren kun je terecht komen in een ‘zee van tijd’. Je wordt uitgenodigd om op creatieve wijze jouw innerlijke zee te gaan (her) ontdekken. Werkvormen: tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen, verstilling en fysieke oefeningen.


Inhoud
Ken je dat gevoel….. de vakantie begint en je hebt een zee van tijd voor je liggen. Je hebt eindeloos de tijd om even terug te schakelen, te onthaasten en te reflecteren, even los te komen van je dagelijkse bezigheden. Leven in plaats van overleven. Ruimte in je hoofd maken en je weer op laden.
Creatief bezig zijn kan je ruimte geven in je hoofd en kan je weer tot rust brengen. Vanuit creativiteit komt de uitnodiging tot spelen. Spelen is iets doen wat je plezier geeft en de tijd doet vergeten. Spelen is gezond! We zijn gemaakt om creatief te zijn en te spelen. En vaak voel je die ruimte tot spelen pas als je echt tot rust komt, bijvoorbeeld op vakantie.

Hoe heerlijk is het om vanuit rust te werken en te leven en om een zee van tijd te hebben!

De zee en het strand kunnen ook zo’n plek zijn waar je tot rust kan komen en kunt genieten; heerlijk spelen in de golven en het zand. Deze dagen gebruiken we het beeld van de zee en het strand als inspiratiebron voor het creatief bezig zijn. Het leven is als de zee, altijd in beweging, zachte streling of wild en heftig. Hoe ziet jouw innerlijke zee eruit? Ieder stukje van de zee heeft een eigen stroming. Kun jij je eigen stroom volgen? Durf jij je te laten drijven op de golven van de zee, op de golven van het leven? Hoe ga jij om met obstakels op en in jouw levenszee? Het is een boeiende vaartocht, die zee van leven heet.

Je wordt deze dagen uitgenodigd om op creatieve wijze jouw innerlijke zee te gaan (her) ontdekken. Door je helemaal over te geven aan dat wat je handen creëren kun je terecht komen in een ‘zee van tijd’. Geniet van de vormen en kleuren die ontstaan; geniet van jouw mens-Zijn.

Herken je het verlangen om op creatieve en lichtvoetige wijze los te komen van het gewone alledaagse leven en te reflecteren op jouw mens-Zijn, dan nodig ik je van harte uit. Gun jezelf deze spelende ontdekkingstocht en laat je verwonderen.

Werkwijze
Beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren en schrijven) worden afgewisseld met dansen, verstilling en fysieke oefeningen (methode Niek Brouw). De werkstukken nodigen uit om in gesprek te gaan, allereerst met jezelf en van daaruit met de ander. Het kunstzinnig bezig zijn is de weg tot bezinning, bezieling en beweging. Je hoeft niet creatief te zijn en danservaring is niet nodig.

Programma

Dag 1 Aankomstdag
Middag

16.00 - 17.30 uur Kennismaking met elkaar en met het thema

Avond
20.00 - 21.30 uur Het thema wordt verder verkend.

Overige dagen:
Ochtend programma
9.30 - 12.30 uur Oefeningen om aan te komen in de dag. Op beeldende wijze verdieping van het thema

Middag programma
Aanvang middagprogramma wordt iedere dag vastgesteld
DAG 3 HEEFT EEN VRIJE MIDDAG

Avondprogramma
20.00 - 21.30 uur Afronding van de dag: wat heeft nog aandacht nodig?

Dag 5 Vertrekdag
Ochtend

10.00 - 12.30 uur Creatieve afronding van deze dagen

Eerdere ervaringen van deelnemers kun je terug vinden op de site: www.connybrouwer.nl

 


Meer informatie

Data

 • Maandag 18 juli 16.00 uur t/m vrijdag 22 juli 2022 13.30 uur
  Code: 22062
 • Maandag 8 augustus 16.00 uur t/m vrijdag 12 augustus 2022 13.30 uur
  Code: 22063
 • Zondag 21 augustus 16.00 uur t/m donderdag 25 augustus 2022 13.30 uur
  Code: 22064

Kosten

 • € 539,- Het A tarief geldt indien u een (gezamenlijk) inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Tarief A
 • € 639,- Het B tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Tarief B
 • € 699,- Het C tarief is bedoeld voor (gezamenlijke) inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Tarief C
 • Inclusief verblijf op een 1pk. U kunt ook kiezen voor overnachting thuis tegen een korting van €40,- per nacht. Geeft u dat dan aan in het opmerkingen veld. Na aanmelding wordt het door ons verrekend.
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Conny Brouwer, coach, trainer en docent kunstzinnig dynamisch coachen. Zij volgde opleidingen en trainingen op het gebied van psychosynthese, unitieve psychotherapie, counseling gebruik makend van creatieve werkvormen en methode Niek Brouw. Meer info: www.ConnyBrouwer.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld