MENU

Workshop stembevrijding - Jij bent muziek!

"Wie kan praten kan zingen” zegt een Afrikaans spreekwoord. En hoe zou het anders kunnen zijn? Onze ziel houdt van zingen. Zingen is misschien wel de meest directe manier waarop we de schoonheid van onze ziel, van onszelf in de wereld kunnen brengen. Woorden zijn daarbij eigenlijk nagenoeg overbodig, hoewel soms handig. Onze klank volstaat.


Onze stem is direct verbonden met wie we in wezen zijn. Het Hebreeuwse woord nefesh betekent zowel ‘keel' als ‘ziel'. Net als de ziel houdt onze stem van eenvoud, de waarheid is nooit ingewikkeld. Voor een oprechte klank is geen zangscholing vereist, geen goed-je-best-doen. Jij met jouw stem, precies zoals die nu is, meer is niet nodig.

Tijdens deze middag kun je kennis maken met de onconventionele, lichtvoetige maar ook uitdagende werkwijze van stembevrijder Jan Kortie. Hij zal je meenemen in zijn vreugdevolle visie op zingen en stembevrijding.

Het gaat hierbij niet om methodes of zangtechnieken, maar om de kunst jezelf te bevrijden uit het keurslijf van ‘hoe het hoort’.

Wilt u deelnemen aan de Workshop stembevrijding + maaltijd + mantrazingen? >>

Over Jan Kortie
Als afgestudeerd econoom stond hij een aantal jaren voor de klas, met veel plezier. Tot hij ontdekte dat zijn ware passie zingen was (en is). Of preciezer: verleiden tot zingen. Hij volgde de stem van zijn hart en bekwaamde zich in die richting. Op de school waar hij lesgaf richtte hij een schoolkoor op en hij organiseerde z'n eerste workshops.
Een paar jaar later besloot hij z'n baan op te zeggen en ging werken als dirigent, zangleraar, workshopleider, trainer, stemtherapeut. Mooie woorden, maar eigenlijk dekten die geen van allen de lading helemaal.
En zo ontstond er na vele jaren een nieuw woord: stembevrijder. En dat klopt beter, want daarover gaat het steeds: stembevrijding. Hij introduceerde dit begrip in Nederland en ontwikkelde een onorthodoxe, opgewekte benadering van zingen. Met als leidraad dit zinnetje: jouw ziel wil zingen. Dat werd dan ook de titel van zijn boek. Dat boek is de weerslag van 25 jaar onconventioneel werken, waarin het nooit ging om methodes of zangtechnieken, maar altijd om de kunst jezelf te bevrijden uit het keurslijf van ‘hoe het hoort’.


Meer informatie

Data

 • Donderdag 16 maart 2023 van 14.00 - 17.00 uur
  Code: 23020
 • Woensdag 1 november 2023 van 14.00 - 17.00 uur
  Code: 23023

Kosten

 • Workshop Stembevrijding  € 65,50
 • Workshop Stembevrijding + aansluitend warme maaltijd  € 83,-

Begeleiding

 • Jan Kortie, is stembevrijder, zijn ware passie is zingen. Of preciezer verleiden tot zingen.
  www.jankortie.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld