MENU

Mantrazingen - Het lied van de Ziel

Tijdens de avond zingen we mantra’s, uit zeer diverse religieuze en spirituele richtingen, in allerlei talen. Veelal met pianobegeleiding. Een deel van de muziek is ingetogen, soms ontroerend, een ander deel is uitbundig, dan spat de vreugde ervan af. Het licht is gedempt, de sfeer is verstild. Er is niets voorgeschreven dat je zou moeten voelen of geloven.


We richten ons op het woordenloze mysterie van het leven, we pogen dit stille mysterie te verklanken. Samen zingend overstijgen we het denken, en zo verbinden we ons nog dieper met dat mysterie en met elkaar.

Op 31 oktober is een speciale avond: dan herdenken we onze geliefden in het kader van Allerzielen. Deelnemers worden uitgenodigd een kaarsje op te steken voor diegenen die ze herdenken en de namen van de overledenen zullen desgewenst bezongen worden. 

Het samen zingen van mantra’s is heilzaam, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de wereld. Als wij ons met elkaar verbinden is dat een bijdrage aan onze wereld, waarin we zo vaak in dualiteit en dus isolement leven. We zingen woorden vol betekenis. In de klank van de stem, in de zangerige toewijding ervan, komt die betekenis tot leven. Het gaat om korte teksten op eenvoudige melodieën. Dat schept ruimte om te zijn met de klank, met de wijsheid die in de woorden besloten ligt, met de betoverende herhaling en de wonderschone muziek die dan kan ontstaan.

Een journaliste van het tijdschrift Volzin bezocht Het Lied van de Ziel bezocht en interviewde Jan Kortie. Klik hier om het te lezen.

Wilt u deelnemen aan de Workshop stembevrijding + maaltijd + mantrazingen? >>

Over Jan Kortie
Als afgestudeerd econoom stond hij een aantal jaren voor de klas, met veel plezier. Tot hij ontdekte dat zijn ware passie zingen was (en is). Of preciezer: verleiden tot zingen. Hij volgde de stem van zijn hart en bekwaamde zich in die richting. Op de school waar hij lesgaf richtte hij een schoolkoor op en hij organiseerde z'n eerste workshops.
Een paar jaar later besloot hij z'n baan op te zeggen en ging werken als dirigent, zangleraar, workshopleider, trainer, stemtherapeut. Mooie woorden, maar eigenlijk dekten die geen van allen de lading helemaal.
En zo ontstond er na vele jaren een nieuw woord: stembevrijder. En dat klopt beter, want daarover gaat het steeds: stembevrijding. Hij introduceerde dit begrip in Nederland en ontwikkelde een onorthodoxe, opgewekte benadering van zingen. Met als leidraad dit zinnetje: jouw ziel wil zingen. Dat werd dan ook de titel van zijn boek. Dat boek is de weerslag van 25 jaar onconventioneel werken, waarin het nooit ging om methodes of zangtechnieken, maar altijd om de kunst jezelf te bevrijden uit het keurslijf van ‘hoe het hoort’.


Meer informatie

Datum

  • Donderdag 31 oktober 2024 van 19.45 - 21.45 uur
    Code: 24012

Kosten

Meer info over tarieven

  • Mantrazingen  € 23,50
  • Mantrazingen + warme maaltijd vooraf (17.30 uur)  € 42,-

Begeleiding


  • Jan Kortie is stembevrijder, zijn ware passie is zingen. Of preciezer: verleiden tot zingen.
    www.jankortie.nl
     

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld