MENU

Concert op Goede Vrijdag door het Arnhems Slavisch Koor

Het Arnhems Slavisch Koor zingt op Goede Vrijdag in de Kapel van het Klooster, het concert “Russische Passie”. Er worden liederen gezongen uit de vastentijd, de Goede Week en liederen uit de kloostertraditie.(c) Paul ten Broeke Fotografie

Het programma omvat oude liederen uit de Byzantijnse traditie, maar ook koorwerken van jongere componisten met verrassend mooie klanken.

Koorwerken die het afgelopen jaar met bijzondere nauwgezetheid door onze dirigent zijn ingestudeerd.

Het Arnhems Slavisch Koor bestaat uit enthousiaste amateurzangers, die allemaal een grote affiniteit hebben met de Russisch orthodoxe kerkmuziek.

In het jaar 1970 vormde zich rond Jevgeni Firsoff, een uitgeweken Rus,een groep mensen met belangstelling voor de Russische kerkmuziek. Hieruit ontstond het ASK, dat bekendheid kreeg door optredens in binnen- en buitenland. Na de dood van Firsoff in 1976 werd het koor door verschillende dirigenten geleid.

Het ASK staat sinds 2010 onder de bezielende leiding van Svetlana van Wielink.

Zij volgde haar conservatoriumopleiding aan de Saint Petersburg State University of Culture en Arts.
Sinds 2007 werkt zij met een palet aan koren. Daarnaast geeft Svetlana in haar praktijk te Alverna piano- en zangles en verzorgt zij door het land workshops muziek en zang.
Haar rijke ervaring met en diepgaande kennis van de Russische muziek brengt zij met liefde over in haar Nederlandse werk.
Vanuit deze passie koos Svetlana ook werk van componisten uit 20e eeuw voor dit concert.


Meer informatie

Datum

  • Vrijdag 30 maart 2018 van 19.30 - 21.00 uur
    Code: 18110

Kosten

  • Voorverkoop  € 10,-
  • Aan de deur  € 12,50

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld