MENU

Under the Southern Cross - NL - weekprogramma

Een project voor koorzangers in het Dominicanenklooster Huissen


“Crux” (Zuiderkruis) is een sterrenbeeld op het zuidelijk halfrond. Het is klein maar opvallend, waardoor het praktisch het gehele jaar goed te zien is. Samen met de rijke achtergrond van de Melkweg vormt het een sieraad van de tropische nachten. Het project heet  “Under the Southern Cross” omdat het Zuiderkruis voor veel Zuid Afrikanen staat voor hun “thuis”. Het staat ook voor het samensmelten van culturen en de “éénheid onder dezelfde sterrenhemel” 
We zingen een verzameling van Zuid-Afrikaanse traditionele muziek. En zingen werken van hedendaagse  Zuid-Afrikaanse componisten. Het koor zal onder leiding staan van de Zuid-Afrikaanse dirigent Leon Starker. Bij de uitvoeringen zal ook een verhalenverteller betrokken zijn.

Om in de sfeer te komen en iets te proieven van de stukken die we gaan zingen zijn hier 3 linkjes naar stukken die wij in oktober gaan zingen.
De eerste 2 zijn uitgevoerd door het Cape Town Youth Choir onder leiding van Leon Starker.

Ndikhokhele Bawo 
https://www.youtube.com/watch?v=l-rvDCFMVvE&list=RDaefaVKTIoCU&index=22

Homeless
https://www.youtube.com/watch?v=RS0WWgB9LTg&list=RDaefaVKTIoCU&index=6

Horizons (King’s Singers)
https://www.youtube.com/watch?v=KjTx0yT_2qU

Koor: bestaande uit 32 internationale zangers (8S/8A/8T/8B) van verschillende nationaliteiten.  Doel van het koor is de plezierbeleving en onze liefde voor muziek te delen. 
Van deelnemers wordt verwacht dat zij goed voorbereid naar het project komen en dat zijn in staat zijn zelfverzekerd hun eigen partij te kunnen zingen.
Zij zullen ruim van te voren de muziek per e-mail in PDF bestanden ontvangen. Er zullen ook oefenbestanden in de vorm van Midi of  Capella files ter beschikking komen.

Corona:  We zullen werken volgens de richlijnen zoals die worden aangegeven door “Koornetwerk Nederland” in hun protocol.

Concerten worden gegeven in onderstaande plaatsen:

 • Zaterdag 31 oktober in Uden (nog niet bevestigd)
 • Zondag 1 november in Huissen (aanvang: 16.30 uur)

Er zijn twee mogelijkheden om deel te nemen:

Dagarrangement (€ 279 p.p.)
(Aankomst / Aanvang project: Donderdag 29 Oktober om 9.00 uur. Het programma eindigt een uur na afloop van het concert in Huissen rond 18.00 uur)
Inclusief lunches, koffie en thee, transport naar en van de 2e concertlokatie, muziekbestanden, capella/midi bestanden, vergoeding voor de dirigent, vergoeding voor de verhalenverteller. 
Klik hier om u aan te melden voor het dagarrangement>>

Weekarrangement (€ 453 p.p. all-in)
(Aankomst / Aanvang project: Donderdag 29 Oktober om 9.00 uur. Het programma eindigt een uur na afloop van het concert in Huissen rond 18.00 uur)
Inclusief 3 overnachtingen (verblijf op 1 persoons kamer), maaltijden, koffie en thee, transport naar en van de 2e concertlokatie, muziekbestanden, capella/midi bestanden, vergoeding voor de dirigent, vergoeding voor de verhalenverteller. 
Het is ook mogelijk om voorafgaand of na afloop een exttra overnachting te boeken.
 

Programma's in Dominicanenklooster Huissen in tijden van Corona

We zijn enorm blij vanaf juni weer gasten te kunnen ontvangen in het klooster. We heten u van harte welkom en hopen dat u weer een inspirerende tijd in ons klooster heeft.

We hebben extra maatregelen genomen en een protocol opgesteld om te zorgen dat uw verblijf veilig en verantwoord is voor u én ook voor de bewoners en voor onze medewerkers. Alleen samen met u kunnen we zorgen dat hygiëne en de afstand van 1,5 meter gewaarborgd blijft.

Lees hier een samenvatting van de maatregelen en aangepaste regels omtrent inschrijven en annuleren>>

Lees hier het corona-protocol voor gasten>> We verzoeken u het protocol vóór uw vertrek naar Huissen door te nemen.


Meer informatie

Datum

 • Donderdag 29 oktober 09.00 uur t/m zondag 1 november 2020 18.00 uur
  Code: 20180

Kosten

 • € 453,- Vast tarief
 • Ivm corona maatregelen zijn alle overnachtingen inclusief verblijf op een 1pk. Vermeld aub uw stemsoort in het opmerkingenveld - S/A/T/B 1 of 2
 • Algemene voorwaarden

Begeleiding


 • Dirigent:
  Leon Starker dirigeert sinds 2003  het Cape Town Youth Choir. Onder zijn leiding hebben zij onder andere de volgende werken uitgevoerd: De Vespers van Rachmaninov, Händels Messiah, Arvo Pärt’s Passio (Johannes Passion) and Karl Jenkins’ The Armed Man (Een mis voor de Vrede). Het koor heeft meerdere  Cd’s  opgenomen. Daarnaast dirigeert Leon het St. Cyprians Girls koor. Momenteel dirigeert hij ook het Universiteitskoor van Kaapstad. Van 2015 tot 2018 heeft Leon Koordirectie gedoceerd aan de faculteit voor muziek aan de Universiteit van Kaapstad

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld