MENU

Passieconcert door Capella Phos Hilaron - GEANNULEERD

GEANNULEERD

In de aanloop naar Pasen geeft vocaal ensemble Capella Phos Hilaron een passieconcert met gezangen uit de Slavisch-Byzantijnse ritus. In dit passieconcert is liturgische koormuziek te horen zoals die nog steeds wordt gezongen in de Oosters-Orthodoxe kerken. Het is muziek van verschillende componisten, waaronder ook Rachmaninov en Tsjaikovski; componisten die vooral bekend zijn om hun orkestwerken, maar die ook liturgische muziek schreven.
De gezangen worden gezongen in het Kerkslavisch, een taal die tot op de dag van vandaag gebruikt wordt als lithurgische taal in de verschillende Oosters-Orthodoxe kerken.

Vocaal ensemble Capella Phos Hilaron is verbonden aan het Dominicanenklooster in Huissen, staat onder leiding van dirigente Susanne Paulsen en geeft jaarlijks zo’n vier concerten.

Het koor is in 2008 opgericht met als doel de muziek uit de liturgische tradities van Oost en West bij elkaar te brengen. Vorig jaar werd in een volle kloosterkapel kerst gevierd met A Festival of Lessons and Carols. Bij het komende passieconcert wordt de Anglicaanse traditie verruild voor die van de Oosters-Orthodoxe kerk.

We hopen dat de kloosterkapel bij dit concert vol prachtige en ontroerende gezangen weer net zo goed gevuld zal zijn. Wees van harte welkom!
Entree is niet bij de kapel, maar via de  hoofdingang van het klooster. Aanmelden is niet nodig.


Meer informatie

Kosten

  • Betalen aan de deur (entree via hoofdingang)  € 7,50

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld