MENU

Kerstconcert Rorate Caeli

Vocaal ensemble Capella Phos Hilaron o.l.v. Susanne Paulsen nodigt u van harte uit voor het traditionele Kerstconcert in de kapel van het Dominicanenklooster Huissen.De vierde adventszondag wordt ook “Rorate” genoemd. Rorate Caeli is het begin van de introitus, de gregoriaanse intredegezang voor deze zondag. Het zijn de eerste woorden die klinken in de mis. De tekst komt uit het oude testament (Jesaja 45:8): 'Dauwt hemelen uit den hoge en mogen de wolken de rechtvaardige regenen; moge de aarde zich openen en de Verlosser uitspruiten’.

Veel componisten hebben zich door deze tekst laten inspireren en composities hierover geschreven. Drie van deze mooie muziekstukken zijn in ons concert te beluisteren gecomponeerd door a.o. Joh. Brahms.

We zullen samen een paar klassieke Christmas Carols gaan zingen. Twee keer zal het Magnum Mysterium (van T.L. de Victoria en F. Poulenc)klinken, indrukwekkende composities die het geheim van het Kerstfeest bezingen.

Het koor geeft in dit concert weer blijk van haar doelstelling om de muziek uit de liturgische tradities van Oost en West bij elkaar te brengen. Zo wordt o.a. gezongen uit de Latijnse, de Slavisch-Bijzantijnse en de Anglicaanse kersttraditie.

Er zullen twee concerten gegeven worden en wel om 14.00 uur en 15.45 uur. Wilt u het concert van 15:45 uur bijwonen, klik dan hier.

Capella Phos Hilaron nodigt u van harte uit om samen het naderende Kerstfeest te vieren!
Let op, in verband met beperkte plekken dient u zich via de aanmeldknop te registreren.
Er is een deurcollecte.

Capella Phos Hilaron zou graag nieuwe zangers / zangeressen in het koor verwelkomen. Zij zingen een uitgebreid repertoire van oude liturgische werken tot moderne composities. Het koor bestaat uit ervaren amateurzangers en repeteert wekelijks op de vrijdagavond in de kloosterkapel. Gemiddeld zijn er zo’n vier uitvoeringen per jaar. U bent van harte uitgenodigd om een repetitie bij te wonen. Hiervoor kunt u contact opnemen met Trix Smit (b.smit93@chello.nl).


Meer informatie

Datum

  • Zondag 19 december 2021 van 14.00 - 15.00 uur
    Code: 21260

Kosten

  • Deurcollecte  € ,-

Begeleiding


  • Susanne Paulsen, muzikaal leidster van Capella Phos Hilaron.
    Met medewerking van organiste Pauline Schenck.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld