MENU

Funeraire Salon

Tumulus uitvaart heeft twee avonden georganiseerd in het Dominicanenklooster over thema's rondom sterven, de dood, verdriet, gemis en rouw. Cunera Schaapveld en Britt van Uem hebben weer boeiende sprekers en muzikanten uitgenodigd.
Donderdag 29 september 2022:

Ineke Visser-Koedam, mede-oprichtster van het Landelijk Expertisecentrum Sterven, schrijfster van boeken als 'In het licht van sterven, ervaringen op de grens van leven en dood' en 'Een andere kijk op orgaandonatie – verkenningen van het stervensproces'. Een avond over de gelaagdheid van het stervensproces en daarnaast: wat orgaandonatie betekent in dat stervensproces. 

Muzikant op deze avond is: Tinka Gerritsen (zang en gitaar) 


Donderdag 1 juni 2023:

Theatergroep De kunst van het rouwen speelt "Dan neem je toch gewoon een hond". Een intieme voorstelling die het rouwproces blootlegt. Na afloop is er alle tijd voor reacties, eigen ervaringen, reflectie en vragen. 
Aan de hand van verhaal van het verlies van hun geliefde aan de dood vertellen Stephanie Hulshof en Mariska van Veenen over wat ze allemaal tegenkomen in het soms onbegaanbare landschap van rouw. Daarnaast is het derde verhaal, dat van ‘de omgeving’, die in het begin luistert, troost, ondersteunt, het wellicht probeert op te lossen, maar zelf ook wordt geraakt in haar eigen onvermogen om te gaan met de dood. Dat de dood plotseling kan verschijnen en dat je verdriet niet kunt oplossen is iets dat we moeilijk kunnen verdragen. Tja ach, dan neem je toch gewoon een hond?

U bent van harte welkom!

De toegang is gratis. Wel graag aanmelden. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Informatie of aanmelden: 026-32 58 440 of info@tumulus.nl.


Meer informatie

Datum

  • Donderdag 1 juni 2023 van 19.30 - 22.15 uur

Kosten

  • Geen kosten  € 0,-
  • Vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Begeleiding


  • Cunera Schaapveld en

    Britt van Uem, organisatoren van de Funeraire Salon van Tumulus Uitvaart.

    Ineke Visser- Koedam, mede-oprichtster van het Landelijk Expertisecentrum voor sterven.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Lees hier de Kloosterkrant

Het Klooster in beeld